Menu
 

Nedēļas nogalē Siguldā varēs iepazīt Pierīgas garšas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Klāvs Vasiļevskis Foto: Klāvs Vasiļevskis

Divas dienas – 31. maijā no plkst. 16.00 un 1. jūnijā no plkst. 10.00 rītā līdz teju pusnaktij – ikviens aicināts uz Siguldas Svētku laukumu, kur pilsētas svētku ietvaros Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) organizētajā “Novada garšas” pasākumā “Nogaršo Latviju Pierīgā” būs iespēja atklāt un iemīlēt katram savu, unikālu Pierīgas garšu, informē LLKC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

Ja pirmā “Novada garšas” pasākuma tēma Valmierā bija gaļa un tās produkti, tad Siguldā godā tiks celti augu valsts labumi. Veselīgums un zaļa domāšana šajā pasākumā būs izcelti visvairāk. Lipsku ģimene, kas pazīstama ar daudzu iemīļoto zīmolu “Absolūts ēd” un kas atceļos no Krimuldas novada, vadīs meistarklasi ceturtklasniekiem sviestmaižu gatavošanā, izmantojot augu pulverus. Savukārt zīmola “Rūtas grozs” saimniece Ligija Zariņa no Siguldas ikvienu iemācīs pagatavot vitaminizētu un gardu zaļo kokteili. Jaunas prasmes apgūs arī Siguldas basketbola komandas dalībnieki, piedaloties “Jauno pavāru skolā” un gatavojot veselīgas uzkodas no novada ražotāju produktiem.

Savukārt konkursa “Mīlētākās pilsētas pusdienas ģimenei” ietvaros triju smalku restorānu – “Fazenda”, “Kungu rija” un “Ferma” – šefpavāri no mājražotāju produktiem gatavos vienkāršus ēdienus. Galvenais nosacījums – lai tos var pagatavot ikviens un ir zināma to pašizmaksa, skaidro LLKC pārstāve.

Sestdien svētku apmeklētāji aicināti degustēt Pierīgas ražotāju produktus un ar īpašiem žetoniem balsot par sev tīkamāko konkursā “Tautas garša”. Visvairāk žetonu sakrājušie dalībnieki nopelnīs brīvbiļeti uz “Novada garšas” divu dienu noslēguma festivālu jaunajā Hanzas peronā Rīgā septembra beigās.

Kopumā LLKC šovasar rīko piecus tematiskus “Novada garšas” pasākumus visā Latvijā, vēsta I. Rūtenberga-Bērziņa. Nākamie pasākumi plānoti: 29. jūnijā Zivju pietura pie Nabas ezera – Makšķerēšanas festivāla ietvaros Padures pagastā, Kuldīgas novadā (Kurzeme); 6. jūlijā Maizes pietura Ribbes dzirnavu 150 gadu svinību ietvaros Ceraukstē, Bauskas novadā (Zemgale); 20. jūlijā Piena pietura Krāslavas pilsētas svētku ietvaros (Latgale); 27. un 28. septembrī visu garšu satikšanās Rīgā, Hanzas peronā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.