Menu
 

85,9% iedzīvotāju nobalsojuši pret Baldones novada pievienošanu citam novadam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Baldones novada pašvaldība Baldones novada pašvaldība

25.maijā noslēdzās Baldones novada aptauja jautājumā “Vai jūs atbalstāt Baldones novada pievienošanu citam novadam?”. Aptaujā piedalījās 856 Baldones novadā deklarētie iedzīvotāji. Atbildi “jā” sniedza 117 jeb 14,1% respondentu, ”nē” – 713 jeb 85,9% respondentu.

Baldones novada domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers un priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone pašvaldības mājaslapā pateikušies visiem novada iedzīvotājiem, kuri piedalījās aptaujā.

“Ar šo aptauju mēs esam pierādījuši, ka sabiedrību interesē mūsu valstī un novadā notiekošie procesi. Iedzīvotāji nav vienaldzīgi par novada tālāko likteni. Domes deputātiem bija ne tikai tiesības, bet arī pienākums noskaidrot iedzīvotāju viedokli. Kaut arī aptaujas rezultātiem nav tiešas ietekmes uz likumdošanu, tie atklāj iedzīvotāju nostāju šajā jautājumā,” teikts pašvaldības paziņojumā.

Baldones novada dome uzskata, ka aptaujas rezultāti ļaus pašvaldībai turpmāk paust savu viedokli saziņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), un cer, ka VARAM ieklausīsies iedzīvotāju viedoklī un saglabās Baldones novadu kā patstāvīgu administratīvo teritoriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.