Menu
 

Rīgas mērs: Neizslēdzu ārkārtas vēlēšanas

  • Autors:  LETA
Foto - Mārtiņš Zilgalvis, F64 Foto - Mārtiņš Zilgalvis, F64

Nevar izslēgt ārkārtas vēlēšanas, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas mērs Dainis Turlais (GKR).

Viņš uzsvēra, ka visu pirmdienu veltīs sarunām gan ar "Saskaņas" frakciju, gan opozīcijas frakcijām. Viņš vēlētos iezīmēt savus priekšlikumus turpmākajam darbam un arī saprast, ko vēlas kolēģi.

Turlais atzina, ka ir ticies ar četriem no partijas "Saskaņa" izslēgtajiem deputātiem. Viņš esot secinājis, ka zināma sadarbība ar viņiem ir iespējama.

Vienlaikus esošo situāciju Rīgas domē viņš vērtēja kā politiskās krīzes situāciju. "Ja politiķi nespēj vienoties par darbu savu vēlētāju interesēs, tad [šī situācija] ir jāizšķir vēlētājiem," norādīja Turlais.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Turlā ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Minētie deputāti arī paziņojuši par nodomu veidot jaunu frakciju.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Neskatoties uz to, ka pārējās Rīgas domes opozīcijas partijas nesteidzas paust atbalstu "Latvijas attīstībai" (LA) iniciatīvai savākt parakstus, lai no amata atceltu Rīgas mēru Turlo, partija šonedēļ centīsies savākt nepieciešamos parakstus, aģentūrai LETA sestdien norādīja partijas frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Savukārt gan partijas "Vienotība" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis, gan nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis aģentūrai LETA norādīja, ka šāda rīcība būtu pārsteidzīga un abas partijas labāk nogaidītu.

Abi frakciju vadītāji arī uzsvēra, ka šobrīd matemātiski neredz iespēju opozīcijai pārņemt varu Rīgas domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.