Menu
 

LVC: Karstajā laikā uz veca asfalta seguma ceļiem var veidoties izsvīdumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Atbilstoši meteorologu prognozēm šodien un tuvākajās dienās gaisa temperatūra vietām var pārsniegt 30⁰ C. Pie šādas gaisa temperatūras uzkarst arī autoceļu asfalta segums un posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, bedru labojumu vietās var veidoties izsvīdumi, kuri var būt slideni, brīdina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz  50⁰ C, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām, skaidro LVC.

Lielākā izsvīdumu varbūtība ir uz tiem ceļiem, kuri ir sliktā tehniskajā stāvoklī un kur bedres ir labotas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām un ir daudz ielāpu vietu. Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes – jo tā augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas, un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas.

LVC aicina autobraucējus informēt par šādām vietām, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.