Menu
 

Jaunmārupes parkā turpinās ievērojami labiekārtošanas darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Turpinās labiekārtošanas darbi Jaunmārupes dabas parkam piegulošajā teritorijā. Kā vēsta Mārupes novada pašvaldība, šobrīd norit aktīvi būvdarbi, izbūvējot bērnu rotaļu laukumu, abpus Ūdensrožu dīķim izveidotas gājēju ietves, kuras savienos Jaunmārupes stadiona stāvlaukumu ar sabiedrisko ēku un Mazcenu aleju, kā arī pabeigti stāvlaukuma piebraucamā ceļa un gājēju ietves būvdarbi.

Jaunizveidotais bērnu rotaļu laukums “Ūdensrozes” paredzēts bērniem 1-6 gadu vecumā un atrodas ziemeļu daļā no esošā Jaunmārupes stadiona stāvlaukuma. Laukumā paredzēta viena galvenā ieeja. Bērnu drošībai laukums ir norobežots ar žogu un visā spēļu laukuma teritorijā ieklāts gumijas segums. Bērnu laukumā paredzēta individuāla dizaina smilšu laukums ar iekārtām smilšu rotaļām, šūpoles ar atšķirīgām sēdvirsmām, slidkalniņš, mājiņas un aliņas, rotaļu kompleksi, karuseļi, 3D zvēriņi un dinamiskie elementi, no kuriem šobrīd lielākā daļa jau ir uzstādīti.

Laukumu no tuvējās dzīvojamās ēkas atdalīs jau esošie stādījumi, kā arī rudens periodā papildus tiks ierīkoti jauni apstādījumi. Tāpat stādījumi tiks ierīkoti stāvlaukuma ziemeļu daļā. Gājēju ietve, kas nodrošina galveno iedzīvotāju pastaigu plūsmu, virzīs gar bērnu laukumu un tās segums ir mākslīgais bruģakmens. Tās malā tiks uzstādīta atpūtas vieta ar soliņiem, atkritumu urnām un velostatīviem.

Esošajā atpūtas laukumā pie Pavasaru dīķa uzsākta atbalsta sienas pārbūve. Pēdējie darbi tiek veikti Jaunmārupes pamatskolas stadiona stāvlaukuma piebraucamā ceļa pārbūves ietvaros – ir izveidota bruģēta gājēju ietve un piebraucamais ceļš.

Šobrīd norit būvdarbi arī pie gājēju ceļa izbūves no Jaunmārupes pamatskolas stadiona stāvlaukuma līdz Mazcenu alejai gar Neriņas upīti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.