Menu
 

Pašvaldība piešķirs vismaz 4286 eiro vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei Olainē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Olaines novada pašvaldība piešķirs vismaz 4286 eiro valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra (VPVKAC) izveidei, lēmusi novada dome.

Paredzēts, ka VPVKAC darbu sāks 2019.gada 1.oktobrī. Lai ieceri īstenotu, pašvaldība segs ne mazāk kā 30% no izdevumiem, kas ir 4286 eiro. Tāpat pašvaldība nodrošinās vismaz 150 eiro mēnesī centra uzturēšanai.

Pārējās izmaksas tiks segtas no valsts budžeta. Pieteikumu VPVKAC izveidei pašvaldība iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), kas arī īsteno centru izveides projektu.

Jau vēstīts, ka nesen Kokneses novada dome lēmusi piešķirt līdzekļus VPVKAC izveidei Kokneses bibliotēkā. Vienoto klientu apkalpošanas centru plānots izvietot pašvaldības ēkas otrajā stāvā - Kokneses pagasta bibliotēkā 1905.gada ielā 7. Pašvaldībā uzskata, ka centra izveidošana uzlabos pašvaldības un valsts pakalpojumu pieejamību Kokneses novada un apkārtējo novadu pakalpojumu saņēmējiem.

Plānots, ka ne mazāk par 30% no VPVKAC izveides izmaksām un ne mazāk par 50% no centra uzturēšanas izmaksām Kokneses novada pašvaldība segs no saviem budžeta līdzekļiem finanšu vai kapitālieguldījumu veidā. Pārējās izmaksas tiks segtas no valsts dotācijas.

Savukārt Skrīveru novadā centrs tiks veidots bibliotēkā. Novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis ("Mēs Skrīveriem") skaidroja, ka valsts VPVKAC izveidei piešķir 10 000 eiro, vēl 500 eiro no valsts katru mēnesi tiek atvēlēti darbinieku algošanai. Viņš arī informēja, ka bibliotēkas telpas ir apsekotas un atzītas par piemērotām.

Dome, ņemot vērā VARAM aicinājumu, lēmusi izveidot VPVKAC, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un uzņēmējiem iespēju pieteikt vienuviet noteiktus valsts institūciju pakalpojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.