Menu
 

Foto: Triju dienu garumā Ikšķilē svin novada svētkus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv/Ikšķile.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

7.jūnijā ar ekumenisko dievkalpojumu un koncertu Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā Svētā Meinarda baznīcā sākās Ikšķiles novada svētki “LABS paSĀKUMS”, kas ar daudzveidīgiem pasākumiem turpinājās līdz pat svētdienas vakaram.

Koncertā “Ģitāra un ērģeles. Spēka dziedājums” Ikšķiles evaņģēliski luteriskās baznīcā muzicēja Ilona Birģele (ērģeles) un Armands Alksnis (elektriskā ģitāra). Savukārt  Ikšķiles vidusskolā līdz vēlai naktij notika sporta aktivitātes – mini strītbola un florbola komandu sacensības, zolītes turnīrs un “KSMR Fitness” vadītais treniņš.

Sestdien pašā rīta agrumā Ikšķiles novada svētku otrā  diena sākās ar makšķerēšanas sacensībām “Ikšķiles loms 2019”. Pēc pilsētas modināšanas visi sportisko aktivitāšu cienītāji bija aicināti uz atraktīvo Miegamiču skrējienu, pie tautas nama mazliet iesildījušies, visi skrēja uz pludmali – Miera ostu, kur  brīvprātīgās jaunietes no Turcijas  vadībā notika zumbas nodarbība.

Ozoliņa skvērā kā galvenais notikums bija “Latvijas novadu siera dienas 2019”, kurās piedalījās  siera darinātāji, piedāvājot plašu produkcijas klāstu. Pasākuma ietvaros notika gan siera skaistumkonkurss, gan mielošanās ar siera torti un launaga  siera zupu. Pēc degustācijām notika arī gardāko un izdomas bagātāko sieru meistaru apbalvošana. Dienas laikā varēja apmeklēt arī gadatirgu, noskatīties Ogres tehnikuma jauniešu māksliniecisko kolektīvu koncertu, mūsdienu deju koncertu "Street dance", spēka vīru un sievu šovu "Ikšķiles stiprinieki" un iesaistīties dažādās aktivitātēs.

Pēcpusdienā Ikšķiles novada svētki turpinājās ar svētku gājienu, deju lielkoncertu brīvdabas estrādē, kurā piedalījās 540 dejotāju no 22 kolektīviem, un nakts balli.

Svētdien notika velo sacensības bērniem 3–11 gadu vecumā, kā arī velo foto orientēšanās “Apceļo kaimiņus” Ikšķiles posms, kurā startēja 67 komandas ne tikai no Ikšķiles, bet arī no kaimiņu novadiem.

Visbeidzot Tīnūžu tautas nama gleznainajā un omulīgajā pagalmā notika Mūzikas un mākslas skolas pasākums “Ar mākslu un mūziku vasarai” – folkgrupas un pūtēju orķestra “Ikšķile” koncerts, kā arī audzēkņu izstādes “Mākslai un priekam” atklāšana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.