Menu
 

Ar minikoncertu Dzintaros atklās brīvdabas klavieres

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs

Atklājot brīvdabas klavieres, 13. jūnijā plkst. 21.30 Dzintaros pie izejas uz jūru Turaidas ielas galā notiks improvizēts akustiskais koncerts, kurā, aicinot klātesošos iesaistīties vasarīgajā muzicēšanā, klavieres ieskandinās jūrmalnieki – Ģirts Alsters un grupa “Svētdienas aprīlis”, kā arī, pārstāvot jūlijā gaidāmo muzikālo randiņu – festivālu “Laima Rendezvous” – dziedātājs Jānis Stībelis.

Jau otro vasaru Jūrmalā tiek izvietotas muzicēšanai brīvi pieejamas klavieres, kuras spēlēt, ar klaviermūziku iepriecinot garāmgājējus, ir aicināts ikviens interesents, atgādina kūrortpilsētas pašvaldībā.

Divas vietas, kur pagājušajā vasarā tika izvietotas klavieres, šogad papildina trešā – Dubultu Kultūras kvartāls. Klavieres, kuru dizaina tēma ir “Ābols”, atrodas Dubultu Kultūras kvartālā Strēlnieku prospektā 30 zem vēsturiskās ābeles, kas saglabājusies no laika, kad kvartāla teritorijā kuploja Luda Bērziņa un mācītāja Šmidhena ģimnāzijas ābeļdārzs. “Ābola” klavieru dizaina idejas autori un realizētāji ir Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņi.

Otrs instruments, ko apgleznojusi māksliniece Agnese Bule, atrodas pie Bulduru Izstāžu nama Muižas ielā 6, uz šī instrumenta attēlota ideja par došanos jūrā. Savukārt Turaidas ielas galā pie jūras novietoto klavieru vizuālā tēla pārveidē varēja piedalīties ikviens interesents, mākslinieču Daces Ziemeles un Māras Mozgires vadībā veidojot “Krāsu upi mūzikai”.

Brīvā dabā klavieres atradīsies līdz vasaras beigām, kamēr vien instrumenta stāvoklis un laikapstākļi būs atbilstoši. Mūziķi un garāmgājēji aicināti ne tikai izmantot iespēju muzicēt sev un citiem par prieku, bet arī parūpēties par klavierēm – pamanot nevīžīgu izturēšanos pret instrumentu, aizrādīt, kā arī lietus laikā apsegt instrumentu ar pārvalku, kas piestiprināts tā aizmugurē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.