Menu
 

Ķekavas novada svētkos priecēs koncerti, tirgus un dažādas aktivitātes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 12. līdz 15. jūnijam Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, bet sestdien, svētku galvenajā dienā, novada iedzīvotājus un viesus priecēs tautā zināmi mūziķi – Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, grupa “Dagamba” un “Triānas parks”.

Ķekavas novada svētkiem veltītie pasākumi noritēs visas nedēļas garumā, tomēr svētku kulminācija paredzēta 15. jūnijā, kad Ķekavas centrā norisināsies dažādas spēles, koncerti, izrādes, sacensības, brīvdabas tirgus, zaļumballe un citas izklaides, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Novada svētku ietvaros 13. jūnijā plkst. 19.00 Katlakalnā notiks Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca. Tajā ar novada folkloras kopām ikviens varēs vīt vītnes un vainagus, dziedāt līgotnes, daudzināt Jāņa tēvu un Jāņa māti, aplīgot ozolu un jāņabērnus, kurt uguni, vārīt Jāņu sieru, darināt uguns ratu un klāt kopīgu mielasta galdu ar līdzņemtiem, Jāņu laikam raksturīgiem gardumiem. Neizpaliks arī rotaļas un dejas.

Savukārt pirmssvētku dienā svētku autobuss “Svētki iebrauc tavā sētā” ieskandinās novada svētkus, ar nelieliem koncertiem piestājot dažādās novada vietās – Titurgā, Dzērumos, Rāmavā, Krustkalnos, Valdlaučos un Katlakalnā, vēsta V. Vītoliņa.

Sestdien, 15. jūnijā, jau no plkst. 11.00 darbosies brīvdabas tirgus “Radām un rādām katram radam”, interesenti varēs vērot Latvijas armijas un tās sabiedroto militārās tehnikas izstādi, savukārt erudīcijas spēļu cienītāji savas zināšanas varēs pārbaudīt spēlē “Ko tu zini par Ķekavas novadu”. Tāpat aizraujošas izklaides gaida kultūras cienītājus – tautas deju ansamblis “Zīle” uzstāsies koncertā “Sasadancosim”, bet izrāžu apvienība “Panna” smīdinās komēdijā “No saldenās pudeles”.

No plkst. 19.00 Ķekavas svētku laukumā starp Nākotnes un Skolas ielu, uz galvenās svētku skatuves uzstāsies Latvijā iemīļoti mūziķi – grupa “Dagamba” un “Triānas parks”, savukārt plkst. 22.00 vakara cēlienu atklās Intars Busulis un “Abonementa orķestris”. Svētku izskaņā – zaļumballe kopā ar grupu “Ginger Band”. Ķekavas novada svētku ietvaros notiekošie koncerti ir bez maksas, norāda pašvaldības pārstāve.

15. jūnijā visas dienas garumā būs karuseļi, piepūšamās atrakcijas un sporta aktivitātes gan lieliem, gan maziem, tāpat darbosies ēdināšanas zona, kurā varēs nobaudīt dažādus gardumus un atspirdzinājumus, lai atjaunotu enerģiju svētku baudīšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.