Menu
 

Jūrmalā top jauni rotaļu laukumi bērniem; pilnveidos jau esošos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Šovasar Jūrmalas pilsētas vidi papildinās četri jauni rotaļu un vingrošanas laukumi bērniem un jauniešiem. Divi laukumi Ķemeros un Bulduru pludmalē mazajiem jūrmalniekiem jau ir pieejami. Tāpat pašvaldība pilnveidos un atjaunos jau esošos laukumus pie daudzdzīvokļu namiem Kauguros.

Šogad jūnija sākumā jauns rotaļu laukums uzstādīts Bulduru pludmalē pie 13. līnijas. Šeit uzstādīts rotaļu komplekss jūras tematikā, divu veidu šūpoles – lielākiem un maziem bērniem. Pilsētas pašvaldība ziņo, ka jaunas divvietīgas šūpoles uzstādītas arī Dubultu pludmalē rotaļu laukumā pie Baznīcas ielas izejas uz jūru. Arī šīs šūpoles aprīkotas ar divām sēdvietām, no kurām viena ir ar drošības barjeru mazuļiem.

Maijā tika pabeigts jaunais laukums ar ierīcēm sporta aktivitātēm Ķemeros, Robežu ielā 19, 80 kvadrātmetru platībā. Laukumā uzstādīti jauni trenažieri, kas paredzēti lietošanai gan bērniem no sešu gadu vecuma, gan pieaugušajiem. Visā laukumā ir ieklāts lietais gumijas segums, uzstādīti jauni soliņi un atkritumu urnas.

Šobrīd ir uzsākta būvniecība vēl divos rotaļu laukumos Kauguros pie daudzdzīvokļu namiem Raiņa ielā 81, 83/85 un Tallinas ielas 42/44 iekšpagalmos. Jaunajos rotaļu laukumos paredzēts uzstādīt sešas rotaļu iekārtas un ieklāt lieto gumijas segumu. Pašlaik notiek arī jauna rotaļu laukuma izbūve Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra teritorijā Zemgales ielā, kur tiks uzstādīti divi rotaļu un vingrošanas kompleksi bērniem no piecu gadu vecuma, divas mazās groza šūpoles un divas rotējošas platformas. Arī šeit tiks ieklāts gumijas segums. Jaunas sešvietīgas šūpoles tiks uzstādītas pludmalē pie Rožu ielas izejas uz jūru.

Turpinot iekškvartālu labiekārtošanu, tiks papildināti arī trīs laukumi pie daudzdzīvokļu mājām Kauguros, Engures ielā 1, 3 un 5. Pie mazā rotaļu laukuma tiks uzstādīti jauni gumijas segumi, rotaļu iekārtas, kā arī tiks ieklāts jauns segums zem basketbola laukuma. Dubultos iekšpagalmā Ievu ielā 6A šovasar paredzēts ieklāt jaunu gumijas segumu zem sporta laukuma. Mellužu pludmalē pie Rožu ielas izejas uz jūru tiks izvietotas jaunas divvietīgās šūpoles. Šobrīd atjaunošanas darbi pabeigti arī Kauguros, “Zīmuļu parkā”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.