Menu
 

Foto: Ķekavas novada svētkus baudījuši vairāk nekā 10 000 apmeklētāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ķekavas novada pašvaldība Foto: Ķekavas novada pašvaldība

No 12. līdz 15. jūnijam Ķekavas novadā vērienīgi tika nosvinēti novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, bet svētku galvenajā dienā, 15. jūnijā, novada iedzīvotājus un viesus priecēja tautā iemīļoti mūziķi – Intars Busulis ar "Abonementa orķestri", grupas “Dagamba” un “Triānas parks”.

Ķekavas novada svētkiem veltītie pasākumi noritēja visas nedēļas garumā, bet svētku kulminācija notika 15. jūnijā, kad Ķekavas centrā norisinājās dažādas spēles, koncerti, izrādes, sacensības, brīvdabas tirgus, zaļumballe un citas izklaides. Svētku nedēļu atklāja dzejniekam Jānim Peteram veltītais koncerts “Jāni, Jāni, zelta mute!” Baložu kultūras namā, kurā piedalījās ansamblis “Jūti”, kori – “Daugaviete”, “Mozaīka” un instrumentālā grupa, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Novada svētku ietvaros 13. jūnijā Katlakalnā notika Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca. Tajā ar novada folkloras kopām ikviens varēja vīt vītnes un vainagus, dziedāt līgotnes, daudzināt Jāņa tēvu un Jāņa māti, aplīgot ozolu un Jāņa bērnus, kurt uguni, vārīt Jāņu sieru, darināt uguns ratu un klāt kopīgu mielasta galdu ar līdzņemtajiem, Jāņu laikam raksturīgajiem gardumiem. Šīs pašas dienas vakarā Ķekavā kultūras namu ar savām skanīgajām balsīm ieskandināja bērnu vokālais koncerts “Nu visi desmit akurāt!”.

Pirmssvētku dienā svētku autobuss “Svētki iebrauc tavā sētā” ieskandināja novada svētkus, ar nelieliem koncertiem piestājot dažādās novada vietās – Titurgā, Dzērumos, Rāmavā, Krustkalnos, Valdlaučos un Katlakalnā. Svētku galvenajā dienā viesiem bija iespēja izbaudīt plašo brīvdabas tirgu “Radām un rādām katram radam” piedāvājumu, tāpat interesenti varēja vērot Latvijas armijas un tās sabiedroto militārās tehnikas izstādi, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Svētku ietvaros jau trešo gadu norisinājās ekstrēmo sporta veidu sacensības “Ķekava JAM” Ķekavas skeitparkā. Sacensību disciplīnas – BMX, inline, scooter amatieru un profesionāļu kategorijas. Savukārt erudīcijas spēļu cienītāji savas zināšanas varēja pārbaudīt spēlē “Ko tu zini par Ķekavas novadu”. Spēlē piedalījās hokejists Gints Meija, pasākumu vadītājs Miķelis Visockis, uzņēmēja Līga Broduža, futbolists Rihards Gorkšs, žurnālists Dīvs Reiznieks, dziedātāja Ieva Janiševa, basketbolisti Nauris Miezis un Agnis Čavars. Āķīgos jautājumus komandām uzdeva spēles vadītājs – Dailes teātra aktieris Mārtiņš Počs.

Tāpat aizraujošas izklaides gaidīja kultūras cienītājus: Ķekavas kultūras nama tautas deju ansamblis “Zīle” uzstājās saulainajā deju koncertā “Sasadancosim”, uz skatuves pulcinot savu draugus – deju kolektīvus “Liesma”, “Imanta”, “Daiļrade” no Rīgas, “Gauja” no Valmieras un “Luste” no Rūjienas, bet izrāžu apvienība “Panna” smīdināja komēdijā “No saldenās pudeles”. Vakarā Ķekavas svētku laukumā galveno skatuvi ierībināja Latvijā iemīļoti mūziķi – grupas “Dagamba” un “Triānas parks” un Intars Busulis ar "Abonementa orķestri". Svētku izskaņā mesties deju virpulī aicināja zaļumballe kopā ar grupu “Ginger Band”, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.