Menu
 

Vasaras saulgriežos atklās jauno Tīnūžu tirgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Pašos vasaras saulgriežos, 21. jūnijā, tiks atklāts jaunais Tīnūžu tirgus. Tirdzniecības laukuma svinīgais atklāšanas pasākums notiks plkst. 12.00, kura laikā varēs satikt tirgus Jāni un saimnieci. Vasaras saulgriežus ieskandinās folkloras draugu kopa “Saulesmeitas”.

Pirmajā tirgus dienā tirdzniecība ir plānota visas dienas garumā un visiem tirgoties gribētājiem tiek piedāvāta bezmaksas tirdzniecības vieta. Pirmajiem būs iespēja izvēlēties kādu no pieciem tirdzniecības kioskiem vai trīs tirdzniecības galdiem. Pārējie tirgotāji varēs brīvi tirgoties, izmantojot savu aprīkojumu. Tirgus laukumā būs pieejams arī elektrības pieslēgums, informē Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Projekts “Tirdzniecības vietas izveide Tīnūžos” ir īstenots Latvijas Lauku attīstības programmā 2014.–2020. gadam. Projekta mērķis ir uzlabot vietējo ražotāju konkurētspēju un veicināt pašu saražotās produkcijas noietu. Projekta būvniecības procesā tika izmantoti vairāki inovatīvi un videi draudzīgi risinājumi – otrreiz pārstrādāta betona šķembas un solārie gaismekļi, kas nodrošina tirdzniecības vietas apgaismojumu, izmantojot atjaunojamos energoresursus. 

Projekta attiecināmo izmaksu summa ir 70 000 eiro, no kurām 49 000 eiro ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums, vēsta I. Šulca.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.