Menu
 

Carnikavā piecu gadu laikā gandrīz par 20% augusi iedzīvotāju apmierinātība ar sabiedrisko kārtību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Carnikavā piecu gadu laikā gandrīz par 20% pieaugusi iedzīvotāju apmierinātība ar sabiedrisko kārtību, liecina pašvaldības veiktās aptaujas dati.

Kā norāda pašvaldība, pavasarī novadā notika iedzīvotāju aptauja ar mērķi uzzināt viedokli par novada attīstību nākotnē. Aptauja veikta projekta "Interreg Centrālbaltijas programmas projekta "Coast4Us" ietvaros, un tajā apkopotas 604 iedzīvotāju atbildes.

Šogad iegūtās iedzīvotāju atbildes salīdzinātas ar 2014.gada iedzīvotāju aptaujas rezultātiem.

Pēc pašvaldības paustā, salīdzinot abas aptaujas, gandrīz par 20% pieaudzis ar sabiedrisko kārtību apmierināto aptaujāto iedzīvotāju skaits. 2014.gadā visneapmierinātākie bija aptaujātie privātmāju iedzīvotāji, savukārt 2019.gadā neapmierināto skaits vismazākais ir aptaujāto daudzīvokļu māju iedzīvotāju vidū, bet starp privātmāju iemītniekiem tas ievērojami samazinājies.

Neapmierināto skaits samazinājies gan novadā deklarēto, gan nedeklarēto aptaujāto iedzīvotāju vidū, un visos ciemos samazinājies ar sabiedriskās kārtības kvalitāti neapmierināto skaits, īpaši to iedzīvotāju vidū, kuri novadā dzīvo ilgāk par četriem gadiem.

Vienlaikus aptaujātie iedzīvotāji kā nepieciešamāko infrastruktūras uzlabojumu abās aptaujās nosaukuši ielu remontu. Tam gandrīz līdzvērtīgi seko gājēju un velo infrastruktūra, kā arī ielu apgaismojums.

Kā prioritāro tūrisma attīstībai nepieciešamo objektu respondenti izvēlējušies promenādes pa dambi izbūvi no Jūras ielas līdz Rīgas ielai (Blusu krogam), kā arī skatu torņa būvniecību - par tā izbūves vietu domas dalās, bet vairums vēlas to redzēt pie Gaujas upes.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.