Menu
 

"Saulkrastiem būt!": aicina svinēt svētkus kopā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Shēma - visitsaulkrasti.lv Shēma - visitsaulkrasti.lv

Viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem Saulkrastos ir novada svētki, kas šogad ar lozungu “Saulkrastiem būt!” norisināsies 5.un 6.jūlijā.

Svētkus piektdien atklās noskaņas koncerts Baltajā kāpā, kur ap saulrietu uzstāsies ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Koncertu papildinās Brazīlijas latvietis Andrē Ščaulinskis-Mucenieks ar bossa nova programmu, informēja Saulkrastu Kultūras centra vadītāja Ilze Jakuša-Kreituse.

Sestdien galvenās svētku vietas būs Saules laukums, Ainažu iela un jaunais Meža parks.

Uz tirdziņu un Gleznotāju ielu pircēji tiks aicināti jau no plkst. 10.00. Amatnieki, rūpniecības preces un ēdamlietas būs pieejamas Ainažu ielas posmā gar Meža parku un jaunā kvartāla ielās.

Neizpaliks tradicionālais svētku gājiens, kas sāksies plkst. 12.30. Gājiena dalībnieki dosies uz Saules laukumu, kur sveiks Saulkrastu Lielās balvas laureātus – Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas audzēkni Kirilu Turovu, pedagogu Miervaldi Leju un koncertmeistari Beati Geku. Saules laukumā notiks Saulkrastu amatiermākslas kolektīvu dalībnieku, kā arī dziedātāja Ivo Grīsniņa-Grīšļa koncerts.

Pēc svētku koncerta lielie un mazie apmeklētāji aicināti uz Meža parku, kurā aktīvi darbosies Rīgas Cirka skola, peintbola parks “Bušas” un piepūšamās atrakcijas. Saules laukumā notiks sarunas un diskusijas par kultūru un mākslu Latvijā 1960.-90. gados.

Svētku noslēguma koncerts sāksies plkst. 21.00 Meža parkā. Uz lielās svētku skatuves uzstāsies mūziķis Roberts Rasa un “MC orķestris”, kas pavadīs solistus Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Anci Krauzi un Kārli Būmeistaru. Īsi pirms pusnakts notiks svētku uguņošana, pēc kuras sagaidīsim galvenos vakara viesus – grupu “The Sound Poets”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.