Menu
 

Olainē renovēs arī divas deviņstāvu mājas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.ous.lv Foto: www.ous.lv

Olaines novada apsaimniekošanas uzņēmums AS “Olaines ūdens un siltums”, izmantojot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes valsts atbalsta programmu, ko īsteno finanšu institūcija “Altum” ar Eiropas Savienības fondu (ES) finansējumu, vienojušies par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piešķiršanu energoefektivitātes paaugstināšanai divās deviņu stāvu mājās (602. sērija) Olainē – Parka ielā 12 un Zemgales ielā 51.

Kopumā mājas Parka ielā 12 renovācijā tiks ieguldīti 435 148,29 eiro. Projekta attiecināmās izmaksas ir 428 461 eiro, no tiem 214 230,50 eiro ir ES fondu grants jeb dāvinājums no ES fondu līdzekļiem, savukārt neattiecināmās izmaksas ir 6687,29 eiro, informē AS “Olaines ūdens un siltums” sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Valdmane.

Būvdarbus veiks SIA “LVS Building", 1982. gadā uzceltajai mājai plānota apkures sistēmas maiņa, logu un durvju maiņa, cokola, bēniņu, fasādes siltināšana, jumta seguma daļēja maiņa. Renovācijas procesā plānota arī pagraba griestu siltināšana, ventilācijas sistēmas un zibensaizsardzības ierīkošana. Šobrīd Parka ielā 12 vidējais apkures siltumenerģijas patēriņš gadā ir 178 kWh/m2, savukārt pēc projekta īstenošanas plānotais apjoms ir 103,3 kWh/m2.

Kā norāda uzņēmuma pārstāve, māja Zemgales ielā 51 ir salīdzinoši jauna, jo būvēta 1990. gadā, bet arī tās iedzīvotāji lēmuši par labu renovācijai, lai turpmāk samazinātu siltuma zudumus un rēķinus par apkuri. Mājas energoaudita dati liecina, ka apkures siltumenerģijas patēriņš gadā šobrīd ir 159,9 kWh/m2, ber projekta realizācijas rezultātā tas sasniegs 99,41 kWh/m2.

Kopējās projekta izmaksas ir 362 894,83 eiro, no tiem 181 447,42 eiro ir ES fondu grants. Mājai Zemgales ielā 51 plānota cokola, ārsienu, pagraba siltināšana, kā arī apkures sistēmas, logu un durvju maiņa, daļējs jumta remonts, paredzēts uzlabot ventilācijas sistēmu un ierīkot zibensaizsardzību. Darbus veiks būvniecības iepirkuma uzvarētājs SIA "GS Celt", vēsta I. Valdmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.