Menu
 

Siguldā noslēgušies vairāku ielu pārbūves darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Jūnijā noslēgušies asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbivairākās Siguldas ielās: Institūta ielas posmā no Zinātnes ielas līdz autoceļam A2 un Mores ielā, Allažu ielā un Stacijas ielas posmā no Rīgas ielas līdz Allažu ielai. Pārbūves darbi veikti novada ceļiem – autoceļam uz Pelītēm, kā arī ceļam no Jūdažiem līdz Kārtūžiem. Turpinās darbi citās ielās un ceļos. Kopumā ielu un ceļu remontdarbiem, pārbūvei un uzturēšanai Siguldas novada pašvaldība šogad izlietos vairāk nekā 5 miljonus eiro.

Asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbi, kuru laikā tiek noņemts vecais asfaltsegums un uzklāta jauna vienlaidu asfaltseguma virskārta, noslēgušies Institūta ielas posmā no Zinātnes ielas līdz autoceļam A2, Mores ielā, kā arī Allažu ielā un Stacijas ielas posmā no Rīgas ielas līdz Allažu ielai, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, VAS "Latvijas Valsts ceļi" autoceļa A2 krustojumā ar Pīlādžu ielu ierīkojusi regulējamu un apgaismotu gājēju pāreju. Šī ir daļa no plānotās VAS "Latvijas Valsts ceļi" investīcijas, lai nākotnē izbūvētu gājēju ietvi no Zinātnes ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai – termiņu, kad ietves izbūve tiks veikta, šobrīd "Latvijas Valsts ceļi”" pašvaldībai neprecizē.

Savukārt Pelīšu ceļam posmā no autoceļa P8 līdz Saltavota ielai noslēgusies cietā seguma un grants seguma izbūve ceļa posmam no Saltavota ielas līdz autoceļam Egles–Rugāji. Seguma atjaunošana un dubultās virsmas apstrāde veikta autoceļam no Jūdažiem līdz Kārtūžiem, kur atbildīgie darbu veicēji ir "Latvijas Valsts ceļi".

Noslēgumam tuvojas grantēto Doņu un Meldru ielas pārbūve, kurās līdztekus brauktuves seguma bruģēšanai tiek pārbūvēts arī ielu apgaismojums, kā arī nobrauktuves un ielu krustojumi. Šīs ir pirmās pilsētas ielas, kuru pārbūvē ievērotas Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijas un ieviesti būtiski satiksmes organizācijas uzlabojumi – brauktuves sašaurinājumi satiksmes mierināšanai, kas liegs automašīnām pārsniegt dzīvojamajā zonā pieļaujamo ātrumu, kā arī krūmu un nelielu koku stādījumi ielu sašaurinājumu zonās, kas palielinās zaļumvietu īpatsvaru dzīvojamajā kvartālā, norāda pašvaldībā.

Ielu un ceļu remontdarbi Siguldas novadā turpināsies līdz pat rudenim. Asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbus šajā sezonā plānots veikt arī Rūdolfa Blaumaņa ielā, Parka ielā un Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa līdz Parka ielai, kā arī Pulkveža Brieža ielā no Pūpolu ielas līdz Gāles ielai. Tāpat šādi darbi paredzēti Strēlnieku ielas posmā no Vainagu ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai.

Šogad plānotie pārbūves darbi Mālkalnu ielā un Atbrīvotāju ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Līvkalna ielai atkarīgi no pašvaldības iespējām šo darbu veikšanai ņemt aizņēmumu Valsts kasē. Jau šobrīd zināms, ka kopumā Latvijas pašvaldības jau ir pieprasījušas lielāku finansējumu nekā apstiprināts 2019. gada valsts budžetā. Siguldas novada pašvaldības 2019. gada budžetā šo darbu veikšanai ir plānots finansējums 25% apmērā, rēķinoties, ka šo darbu veikšanai būs iespējams kreditēties. Negatīva lēmuma gadījumā būs nepieciešams veikt korekcijas pašvaldības plānotajā šī un nākamo gadu darbu grafikā, skaidro pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.