Menu
 

Pašvaldības policija: Siguldas novada teritorijā darbojas teju 100 videokameras

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Lai rūpētos par Siguldas novada iedzīvotāju drošību un sniegtu iespēju operatīvi reaģēt uz situācijām, Siguldas novada pašvaldība turpina veikt videonovērošanu Siguldas novada teritorijā, uzstādot arvien jaunas videokameras.

Kopumā Siguldas novadā darbojas 94 videonovērošanas kameras, no kurām Siguldā ir 89, Jūdažos – divas, Allažu pagastā viena, Mores pagastā – divas, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Ņemot vērā iedzīvotāju un VAS “Latvijas Valsts ceļi” ierosinājumus, viena no nesen iegādātajām kamerām izvietota uz Gaujas tilta, līdz ar to pašvaldības policijai ir nodrošinātas iespējas uzraudzīt situāciju uz tilta un nepieciešamības gadījumā operatīvi reaģēt. Uzstādītā kamera spēj darboties dažādos laikapstākļos, kā arī tai var uzstādīt transportlīdzekļu numuru atpazīšanas funkciju.

Tāpat pašvaldības policija ir iegādājusies arī pārvietojamo videonovērošanas kameru, kas paredzēta drošības paaugstināšanai sabiedriskās vietās: parkos, rotaļu laukumos, kapsētās, pie atkritumu savākšanas punktiem un citviet.

Videonovērošanas kameras ir viens no instrumentiem, kas palīdz pašvaldības policijai nodrošināt sabiedrības drošību, novērst likumpārkāpumus, sniegt palīdzību un savas kompetences ietvaros veikt administratīvo pārkāpumu protokolu sastādīšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.