Menu
 

Dzintars: JKP interesēs nav sevi valdībā nomainīt ar ZZS

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) interesēs nav sevi valdībā nomainīt ar Zaļo un zemnieku savienību, aģentūrai LETA pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, atbildot uz jautājumu par situāciju valdībā pēc JKP paziņojuma par "dzeltenās kartītes" parādīšanu.

Politiķis piebilda, ka nomaiņu min kā teorētisku, matemātisku situāciju, jo nekāda alternatīva koalīcija neesot plānota. "Nedomāju, ka JKP interesēs ir sevi valdībā nomainīt ar Zaļo un zemnieku savienību," norādīja Dzintars, pieļaujot iespēju, ka, ņemot šo apstākli vērā, JKP paliks valdībā.

JKP politiķe Juta Strīķe bija paziņojusi, ka JKP parādot Krišjāņa Kariņa valdībai "dzelteno kartīti", jo tā neesot atsaukusies JKP nostājai un lēmusi par Normunda Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu Valsts drošības dienesta vadībā.

Politiķis akcentēja, ka uz jautājumu par valdības stabilitāti var atbildēt tikai JKP, proti, vai viņi varēs tikt pāri situācijai, kurā kolēģiem ir atšķirīgs viedoklis. Dzintars norādīja, ka arī nacionālajai apvienībai ir principiāli svarīgi jautājumi, bet politiskais spēks respektē situācijas, ja kaut kad paliek mazākumā.

Politiķis norādīja, ka Mežvieta pārapstiprināšana bija pareizs lēmums, kas notika korektā procesā, atbilstoši nosacījumam par lēmuma pieņemšanu trīs mēnešu laikā pirms pilnvaru termiņa beigām. Dzintars arī norādīja, ka, cik viņam ir zināms, attiecīgo valdības sēdes darba kārtību bija parakstījis JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, tātad nevar runāt par to, ka lēmumprojekts JKP būtu negaidīts.

Vaicāts par citām koalīcijas aktualitātēm, iespējamiem plāniem palielināt minimālo algu un ar nodokli neapliekamo minimumu, Dzintars norādīja, ka VL-TB/LNNK ir atvērta diskusijām šajā jautājumā. Viņš skaidroja, ka nepieciešams ievērot sabalansētu pieeju, ņemot vērā, ka minimālās algas celšana konkrētos sektoros nozīmētu papildus izdevumus uzņēmējiem.

Kā ziņots, JKP uz frakciju aicinās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lai uzklausītu, kā viņš turpmāk plāno koalīcijā izskatīt un izlemt nozīmīgus lēmumus, norādīja Strīķe. Viņa pauda, ka Mežviets amatā atkārtoti apstiprināts nesaprotamā procedūrā un ātrā tempā, neargumentējot iemeslus.

Valdība 16.jūlijā atbalstīja VDD vadītāja Mežvieta palikšanu amatā uz otro termiņu. JKP ministri nepiedalījās valdības sēdes slēgtajā daļā, kur ministri lēma par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu VDD vadītāja amatā, par to žurnālistiem pavēstīja Bordāns. Tieslietu ministrs pauda neapmierinātību ar veidu, kādā ticis virzīts jautājums par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu amatā, proti, tas bijis sasteigts, neizdiskutēts un valdībā apspriests slepeni. Neoficiāli zināms, ka Bordāns pagājušajā nedēļā, pildot premjera amata pienākumus, parakstīja 16.jūlija Ministru kabineta darba kārtību.

Kariņš norādījis, ka valdība nesaņēma tādu informāciju, kas liegtu Mežvietu apstiprināt šajā amatā. Viņš norādīja, ka valdības sēdē tika uzdoti jautājumi un saņemtas labas atbildes. Vairākums ministru uzskatīja, ka Mežvietam ir jāturpina darbs, skaidroja premjers.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.