Menu
 

Reizniece-Ozola: Rudenī gaidāmā valsts budžeta plānošana būs izšķiroša valdības koalīcijai

  • Autors:  LETA
Foto: Finanšu ministrija Foto: Finanšu ministrija

Rudenī gaidāmā ikgadējā valsts budžeta plānošana būs izšķiroša Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības koalīcijai, otrdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" prognozēja bijusī finanšu ministre, pašreizējā Saeimas opozīcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Šī gada rudens tiešām būs patiesības stunda jaunajai koalīcijai. Es neprognozēšu rezultātu, bet prognozēju, ka būs ļoti asa šķēpu laušana. Vajadzību budžetā vienmēr ir vairāk nekā iespēju, bet ļoti svarīgi, lai valdība spētu demonstrēt sevi kā komandu un vienoties par prioritātēm," sacīja politiķe.

Viņa uzsvēra, ka valdībā ir nonākuši vairāki jauni politiskie spēki, kuri gribēs gūt kādas "politiskās dividendes" un parādīt saviem vēlētājiem, ka pilda solījumus, un tas spriedzi koalīcijas attiecībās palielinās.

Vaicāta, kas tieši varētu kļūt par visgrūtāk atrisināmo jautājumu budžeta veidošanas laikā, Reizniece-Ozola atbildēja, ka viņai grūti to precīzi prognozēt, tomēr sarežģīti varētu klāties gan ar finansējuma rašanu veselības aprūpei, gan ar nodokļu un neapliekamā minimuma jautājumiem.

Vaicāta, kāda ir viņas nostāja nodokļu jautājumā, bijusī finanšu ministre izteicās, ka, viņasprāt, Latvijā vajadzētu ieviest sistēmu, kad minimālā alga ir saistīta ar vidējo algu. "Tas atbrīvotu mūs no katru gadu notiekošās šķēpu laušanas - pacelt minimālo algu vai nē," izteicās parlamentāriete.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.