Menu
 

Carnikavas domes deputāti JKP iestājušies, jo simpatizējušas partijas sludinātās vērtības

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Carnikavas domes deputāti, kuri tika ievēlēti no "Reģionu apvienības" saraksta, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) rindās iestājušies, jo viņiem simpatizējušas partijas sludinātās vērtības, aģentūrai LETA atzina aptaujātie domnieki.

Carnikavas domē kopumā strādā 15 deputāti. Koalīciju veido astoņi domnieki: septiņi no "Latvijas Zemnieku savienības" ievēlētie politiķi un viens pārstāvis no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai/LNNK".

Opozīcijā darbojas septiņi deputāti: divi no partijas "Saskaņa" un pieci no "Reģionu apvienības". Trīs no apvienības biedriem gan pēdējo nedēļu laikā iestājušies JKP, kas nozīmē, ka "Reģionu apvienību" turpmāk Carnikavas pašvaldībā pārstāvēs divi biedri.

Deputāts Kristaps Bergmanis (JKP) norādīja, ka JKP iestājies, jo sevišķi saistošas viņam šķitušas partijas sludinātās idejas par tiesiskumu, kā arī saistoši bijuši partijas līderi. "Pēc savas darba pieredzes domē redzu, ka tieši tiesiskuma aspekts ir tas, kuru Carnikavā būtu nepieciešams stiprināt un, kura šajā pašvaldībā trūkst," atzina Bergmanis, norādot, ka JKP rindās ir arī viņa bijušie skolas biedri, kuri viņu aktīvi uzrunājuši. Pēc domnieka teiktā, JKP arī sadarbība un savstarpējā komunikācija starp biedriem ir daudz aktīvāka, nekā bijusi "Reģionu apvienībā". 

Pēc Bergmaņa teiktā, nekāda šķelšanās starp pieciem domniekiem, kuri Carnikavas domē ievēlēti no "Reģionu apvienības" saraksta, notikusi nav. "Mēs ilgstoši esam kopā strādājuši un turpināsim to darīt bez būtiskām domstarpībām," pauda deputāts, norādot, ka iestāšanās JKP rindās neizjauc arī domē pastāvošo koalīciju. 

Arī deputāts Imants Krastiņš (JKP) aģentūrai LETA sacīja, ka nekādu strīdu "Reģionu apvienības" biedru rindās nav un partijas maiņa netraucēs arī turpmāk strādāt kopā. "Ceru, ka pēc laika mēs visi pieci būsim iestājušies JKP, bet pagaidām strādāsim kā līdz šim – lēmumus pieņemsim, balstoties uz racionāliem apsvērumiem, jo tas visu laiku ir bijis mūsu cīņas objekts: ka lēmumi Carnikavā tiek pieņemti ne tikai nesaimnieciski, bet cauri ir jūtama arī ietekme uz tiem," viedokli pauda Krastiņš.

Taujāts par viņa motivāciju iestāties JKP, Krastiņš atzina, ka viņu uzrunājusi JKP profesionālo cilvēku komanda un viņš jau kopš Saeimas vēlēšanām vērojis partijas darbu. "Ar cerībām skatījos uz Saeimas vēlēšanu rezultātiem un lūkojos, vai arī JKP partija "neizšķīdīs". Un pirmo reizi redzu, ka partijai ir mugurkauls, kurš neliecas, un viņu sludinātās vērtības saskan arī ar manas ģimenes vērtībām," stāstīja Krastiņš. Pēc viņa teiktā, JKP darbojas vairāki viņa studiju biedri no Ekonomikas augstskolas, kas nozīmē, ka "veidojas laba ekonomistu komanda".

Arī deputāte Arta Deniņa ("Reģionu apvienība") aģentūrai LETA atzina, ka kolēģu lēmumi mainīt partiju ir individuāli lēmumi, taču, no sadarbības viedokļa raugoties, tas problēmas nerada. Vienlaikus viņa norādīja, ka pati patlaban partiju mainīt neplāno un JKP rindās nestāsies. 

Kā ziņots, JLP iestājušies trīs Carnikavas novada domes deputāti – Imants Krastiņš, Kristaps Bergmanis, kā arī pirms kāda laika šādu lēmumu pieņēmusi deputāte Gunita Dzene. Visi trīs deputāti Carnikavas domē ievēlēti no partijas "Reģionu alianse" saraksta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.