Menu
 

Saeimas apakškomisijā vēlas pārliecināties par ministriju saskaņotu rīcību pašvaldību reformas īstenošanā

  • Autors:  LETA
Foto - sargs.lv Foto - sargs.lv

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisija rudens sesijā turpinās izvaicāt ministriju pārstāvjus, lai izvērtētu, vai to līmenī ir saskaņoti nākotnes redzējumi, realizējot administratīvi teritoriālo reformu, pastāstīja apakškomisijas vadītājs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Politiķis skaidroja, ka viņam ir daudzi jautājumi ministriju pārstāvjiem par attīstības ieceru salāgošanu, lai nesanāk, ka nākotnes ieceres tiek realizētas, "kā katrs grib" jeb bez atbilstošas koordinēšanas.

Bergmanis skaidroja, ka darbs ar ministrijām ticis veikts jau iepriekšējā sesijā, un politiķis bijis pozitīvi pārsteigs, cik daudz valsts pārvaldes līmenī jau ir izdarīts.

Apakškomisija sekos arī visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas izveidošanas procesam, kas ir viena no valdības prioritātēm un par kuras īstenošanu atbildīgs esot arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP). Tāpat deputāti meklēšot risinājumus vides jautājumos, tajā skaitā attiecībā uz depozīta sistēmas ieviešanu un atkritumu apsaimniekošanas jomā, piebilda politiķis.

Kā ziņots, VARAM piedāvā Latvijas pašvaldību skaitu samazināt no 119 uz 36. Pašlaik iecerēts, ka izmaiņām jāstājas spēkā 2021.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.