Menu
 

JKP iebildumi varētu nozīmēt budžeta veidošanas sarunu sākšanu "no sākuma"

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Jaunā konservatīvā partija (JKP), visticamāk, no jauna koalīcijas partneriem budžeta veidošanas sarunās piedāvās jau sākotnēji izvirzītos priekšlikumus, tostarp par minimālo algu un neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā.

JKP ministru iebildumu dēļ šodien uz nedēļu atlikta nākamā gada valsts budžeta prioritāšu izskatīšana. Par iemeslu tam kalpoja viedokļu atšķirības saistībā ar jaunā Liepājas cietuma būvniecības sākšanas termiņiem.

Tieslietu ministrs, JKP līderis Jānis Bordāns pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka JKP ir savi politiskie uzstādījumi, kas pamatā saistīti ar nabadzības sliekšņa pacelšanu, pelēkās ekonomikas izskaušanu, ieskaitot minimālās algas pacelšanu. Prioritāte ir arī izglītības un satiksmes, kā arī tieslietu profesionālie jautājumi, piebilda ministrs.

Bordāns uzsvēra, ka JKP līdz šim bija piedāvājusi savus papildu risinājumus un korekcijas valdības sarunās. Korekcijas koalīcijas partneru vidū automātiski netika apstiprinātas, tāpēc sarunas pēc politiskā spēka pieprasījuma tiks turpinātas.

"Ņemot vērā, ka pārējie koalīcijas partneri vēlējās iet uz priekšu, neņemot vērā mūsu iebildumus un priekšlikumus, aicinājām premjeru ievērot koalīcijas līgumu. Turpināsim vest sarunas. JKP ievēros savas vērtības un idejas, gan arī piedāvās risinājumus," teica politiķis.

Atsakoties nosaukt konkrētas plānotā budžeta detaļas, Bordāns pastāstīja, ka partijai ir būtiski arī tas, kuras no Tieslietu ministrijas prioritātēm guvušas koalīcijas atbalstu. JKP vēlas atkārtoti runāt par politiskā spēka uzstādījumiem, jo līdz šim JKP politiķu vadītās ministrijas, kā sacīja Bordāns, ir stipri piekāpušās.

"Mēs redzam, ka patlaban pozīcijām ir jābūt citām, un tāpēc ir šis ekstra pārtraukums," teica Bordāns.

Bordāns norādīja, ka politiskais spēks piekāpies "ļoti daudzās pozīcijās". "Mēs pietiekoši daudz gājām uz kompromisiem tur, kur mūsu ieskatā tas nebūtu nepieciešams," teica Bordāns.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka JKP atjaunos prasību par savu prioritāšu iekļaušanu budžetā, sarunas par nākamā gada budžetu faktiski sākot no sākuma, Bordāns atbildēja: "Savā ziņā tajā virzienā tā situācija arī ir."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.