Menu
 

Saeima nevērtēs rosinājumu atcelt piemaksas pie deputātu algas

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas vairākums ceturtdien nolēma parlamenta sēdes darba kārtībā neiekļaut piecu pie frakcijām nepiederošu deputātu priekšlikumu vērtēt iespēju atcelt piemaksas pie deputātu algas.

Grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā iniciēja Linda Liepiņa, Jūlija Stepaņenko (att.), Aldis Gobzems, Didzis Šmits un Karīna Sprūde. 

Likums patlaban paredz aprēķināt un izmaksāt Saeimas deputātiem papildu piemaksas par prezidija locekļa, komisijas, apakškomisijas un frakcijas vadītāja un to vietnieku amata pildīšanu.

Liepiņa Saeimas sēdē uzsvēra, ka viņai tiekot pārmests, ka viņa atsakās pamest Pieprasījumu komisijas vadītājas amatu, nevēloties zaudēt piemaksu. Viņasprāt, šāds priekšlikums var radīt pārliecību, ka viņa komisijas vadībā nav piemaksas dēļ.

Iesniedzēju ieskatā, Saeimas deputāts, darbojoties papildu amatā, ir nodrošināts ar pietiekamiem papildu resursiem - konsultantiem, palīgiem un Saeimas autotransportu, lai papildu pienākumu veikšana deputātam neradītu vajadzību pēc papildu atalgojuma. Ja Saeimas vairākums atbalstītu šos grozījumus, politiskām partijām zustu nepieciešamība "tirgoties ar amatiem" un Saeimas komisiju vadībā, frakcijās un Saeimas prezidijā turpmāk darbotos tikai tie deputāti, kuriem ieņemamais amats ir atbildīgs profesionāls aicinājums, pārliecināti idejas autori.

Deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas sēdē aicināja Liepiņu sākt ar sevi un atteikties no piemaksas par komisijas vadīšanu. Kaimiņa ieskatā piemaksas būtu jāsaņem, savukārt opozīcija un "brīvie radikāļi", viņaprāt, nesaprotot, ko nozīmē nākt uz darbu un strādāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.