Menu
 

Ģirģens rosina Tieslietu ministrijas pievienošanu Iekšlietu ministrijai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KP LV) rosina Tieslietu ministriju pievienot Iekšlietu ministrijai.

Šodien Saeimā notiekošajā konferencē "Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai", runājot par sodu politiku kopumā, ministrs akcentēja, ka Latvijā nepieciešams efektīvāk uzlabot sodu, tiesu un izmeklēšanas sistēmu, tāpēc viņa piedāvātais risinājums ir Tieslietu ministriju pievienot Iekšlietu ministrijai.

"Ja ir vienots veselums, tad varam problēmas kopā risināt," uzsvēra ministrs.

Ministrs gan savā prezentācijā neminēja, vai par savu priekšlikumu informējis koalīcijas partnerus un premjerministru Krišjāni Kariņu (JV).

Iekšlietu ministrijās nolikumā teikts, ka tā ir vadošā valsts pārvaldes iestāde iekšlietu nozarē, kas ietver noziedzības apkarošanas, sabiedriskās kārtības un drošības aizsardzības, personas tiesību un likumīgo interešu aizsardzības, valsts robežas drošības, ugunsdrošības, ugunsdzēsības, glābšanas, civilās aizsardzības, iedzīvotāju uzskaites un dokumentēšanas, kā arī migrācijas un pilsonības jautājumu apakšnozares.

Tikmēr Tieslietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde tiesību sistēmas politikas, tiesu sistēmas un tiesu administrēšanas nozarē, kā arī tādās jomās kā personas datu aizsardzība, informācijas atklātība, publiskie reģistri, reliģiskās lietas, nekustamā īpašuma valsts kadastra uzturēšana, komercsabiedrību maksātnespēja, tiesu ekspertīze, rūpnieciskā īpašuma aizsardzība, oficiālās publikācijas un tajās ietvertās informācijas sistematizācija.

Tāpat ministrija atbild par sodu politikas izstrādi par sabiedrībai kaitīgiem nodarījumiem, īstenojot kriminālsodu un administratīvo sodu politiku. Papildus minētajam ministrija sniedz atzinumus par visiem citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu, kā arī attīstības plānošanas dokumentu projektiem, tādējādi veicot to tiesiskuma kontroli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.