Menu
 

Partiju valsts finansējuma pieauguma dēļ KNAB budžets nākamgad teju dubultosies

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nākamā gada budžets sasniegs 11,9 miljonu eiro, kas būs par 5,7 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš, liecina piektdien valdībā apstiprinātais budžeta plāns.

KNAB budžets piedzīvos būtisku pieaugumu saistībā ar ieceri strauji kāpināt valsts finansējumu politiskajām partijām - šiem mērķiem kopumā birojs plāno tērēt piecus miljonus eiro.

Starp pārējām biroja nākamā gada budžeta prioritātēm ir ēkas Citadeles ielā 1 apsardzes uzlabošana, jaunu automobiļu pilna servisa nomas nodrošināšana, elektronisko datu ievades sistēmas papildfunkcionalitātes izveide, pratināšanas telpu aprīkošana ar audio un video tehniku un KNAB analītiskās kapacitātes stiprināšana.

KNAB galvenie pasākumi 2020.gadā būs stiprināt biroja kapacitāti, uzlabojot izmeklēšanas, operatīvās darbības un analītiskās spējas, novēršot un apkarojot koruptīvus noziedzīgus nodarījumus.

Tāpat birojs turpināšot virzību uz biroja tēla uzlabošanu ar mērķi panākt sabiedrības atbalstu un uzticēšanos KNAB darbībai.

KNAB arī turpinās virzību uz nepieciešamo pasākumu izstrādi un ieviešanu, lai pārorientētu valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu un valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu kontroli no ārējās kontroles uz institūcijas iekšējo kontroli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.