Menu
 

Saeima tomēr ceturtdien nelems par parlamentārās izmeklēšanas rīkošanu mediķu algu jautājumā

  • Autors:  LETA
Komisijas veidošanas iniciators, deputāts Ivars Zariņš. Foto - Saeimas administrācija Komisijas veidošanas iniciators, deputāts Ivars Zariņš. Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien tomēr nelems par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par mediķu atalgojuma pieauguma nenodrošināšanu pilnā apjomā, jo ir atsaukts paraksts par komisijas izveidošanu.

Pēc informācijas saņemšanas par paraksta atsaukšanu Saeimas Prezidijs ir atcēlis šodien iepriekš paredzēto parlamenta ārkārtas sēdi.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Aldis Gobzems aģentūrai LETA sacīja, ka ārkārtas sēde atcelta, jo kāds deputāts ir atsaucis savu parakstu, piebilstot, ka viņam neesot zināms, kurš no parlamentāriešiem tā rīkojies.

Kā aģentūrai LETA sacīja deputāte Ļubova Švecova (S), ārkārtas sēde atcelta, jo savu parakstu esot atsaucis frakcijas līderis Jānis Urbanovičs, kā rezultātā komisijas veidošanai pietrūkstot viena paraksta. Jautāta par iespējamajiem iemesliem, Švecova norādīja, ka, visticamāk, par šo jautājumu tiks runāts frakcijas sēdē.

Urbanovičs iesniegumā parlamenta Prezidijam pavēstījis, ka "Saskaņas" frakcijas deputāti esot "atsaukuši parakstus" iesniegumam par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu.

Iepriekš par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu parakstījušies 34 "Saskaņas", Zaļo un zemnieku savienības, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti. 34 deputāti ir minimālais parlamentāriešu skaits, kas var rosināt parlamentārās izmeklēšanas rīkošanu.

Bija paredzēts, ka parlamentārajai komisijai būtu arī jānoskaidro, vai Saeima ir tikusi maldināta par Ministru prezidenta Kršjāņa Kariņa (JV) "patieso darba kārtību, lai varētu izvairīties no savas dalības Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē" mediķu atalgojuma jautājumā, iepriekš norādīja komisijas veidošanas iniciators, deputāts Ivars Zariņš (S). 

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.