Menu
 

Zīle: Ja valdības koalīcija būs jānotur par katru cenu, tiks sodītas visas partijas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ja koalīcija tiks uzturēta kā svarīgākais valsts stabilitātes nosacījums un ja koalīcija būs jānotur par jebkuru cenu, tad tiks sodīti visi pie varas esošie politiskie spēki, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) pauž Eiropas Parlamenta deputāts, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Roberts Zīle.

Komentējot situāciju valdības koalīcijā, viņš norāda - nedrīkst būt tā, ka ir partijas, kuras visu laiku šantažē pārējos koalīcijas locekļus. Kādu brīdi to varot paciest, taču ne ilgi. Ir jāsoda tie valdības locekļi, kuri nespēj izdarīt to, kas jāizdara, uzskata politiķis.

"Runājot par koalīciju: ja vēl kādu laiku tā turpinās darboties šādā garā, tad visas koalīcijas partijas dabūs pērienu no velētājiem. (..) Un tad atkal būs iespēja startēt jauniem spēkiem. Ja valdības struktūra ir tik sarežģīta, turklāt rezultāts nav izcils, ja ekonomika Eiropā sāks buksēt, kā tas šobrīd izskatās, tad cilvēki to sajutīs visai drīz, un tad dabūs pa kaklu pilnīgi visas partijas. Eiropā tā daudzviet notiek: viena otra partija tiek vienkārši aizslaucīta prom," komentē Zīle.

Saskaņā ar viņa novērojumiem, valdības koalīcijas partneru starpā nemitīgi tiek meklēti kompromisi, "lai kaut kādā veidā uzsvērtu, ka tu tomēr pārstāvi citādi domājošu partiju, kurai ir citas vērtības". "Ja koalīcija tiks uzturēta kā svarīgākais valsts stabilitātes nosacījums un ja koalīcija būs jānotur par jebkuru cenu, tad tiks sodīti visi, ieskaitot Nacionālo apvienību," intervijā NRA prognozē politiķis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.