Menu
 

Bordāns pārmet iekšlietu ministram mēģinājumus destabilizēt valdību

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens (KPV LV) mēģina destabilizēt valdību, šādu viedokli intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). 

Lūgts komentēt Ģirģena iepriekš pausto, ka partijas "KPV LV" kādreizējais līderis Artuss Kaimiņš šobrīd faktiski darbojas Jaunās konservatīvās partijas (JKP) aizgādībā, un vaicāts, cik saskanīgi ir JKP un Kaimiņa uzskati un nākotnes plāni, Bordāns norādīja, ka šajā gadījumā ir jārunā "pilnīgi par citu lietu".

"Ģirģena kunga rīcība, gan melojot par Tieslietu ministrijas darbību, gan manu darbību, gan Jaunās konservatīvās partijas lietām, - viņš pauž savu saimnieku interesi destabilizēt darbu valdībā," tā izteicās Bordāns.

"Neapšaubāmi atgriežas [Aināra] Šlesera ietekme "KPV LV", iespējams, ka vēl kāda cita. Ģirģena kungs ir šī izpausme, un ir mazāk jāpievērš uzmanība tam blefam, ko viņš stāsta, bet vairāk tam faktam un formai, kā viņš šobrīd mēģina destabilizēt valdību, kas ir ļoti nepatīkama [Ventspils mēram Aivaram] Lembergam, Šleseram un tamlīdzīgi," tā uzskata Bordāns.

Vaicāts, vai redz potenciālu sadarbību ar Kaimiņu, ministrs norādīja, ka tas vispirms ir jāprasa Kaimiņam. Tomēr, viņaprāt, Kaimiņš un arī Aldis Blumbergs ir deputāti "ar sirdsapziņu, kuri nav pārdevušies".

LETA jau vēstīja, ka šā gada 8.janvārī "KPV LV" Saeimas frakcija nolēma no tās sastāva izslēgt divus Saeimas deputātus - partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāju Kaimiņu un Blumbergu.

Kā skaidroja "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā abu deputātu "ilgstošu attieksmi" pret partijas Saeimas frakcijas darbu.

"Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā komandas spēlētājus un biedrus," paziņoja Pucens, pēc kura vārdiem, Kaimiņš un Blumbergs balsojumos ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā.

Kaimiņš aģentūrai LETA sacīja, ka lēmums par viņa izslēgšanu pieņemts "aiz muguras", tomēr viņš nevēloties par to spriest personāliju līmenī. Pašreizējo situāciju esot izraisījusi nepietiekama aktīvistu vērtēšana partijas veidošanas laikā.  

Kaimiņš pieļāva, ka viņa izslēgšana no "KPV LV" frakcijas varētu būt saistīta ar diametrāli pretējiem uzskatiem un balsojumu jautājumā par Rīgas domes atlaišanas likumprojekta virzību. Politiķis esot priecīgs, ka šajā jautājumā droši "var skatīties acīs" savam elektorātam, jo nav balsojis kopā ar "Saskaņu" un Zaļo un zemnieku savienību.

Viņš arī teica, ka Saeimā turpinās savu darbību koordinēt kopā ar koalīciju, bet par nākotni kopā ar domubiedriem spriedīšot vēlāk, jo pastāvot "visādas iespējas", tostarp izlemt nesaistīt savu politisko nākotni ar paša dibināto partiju "KPV LV".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.