Menu
 

Satiksmes ministrs plānošanas reģionos prezentē ilgtermiņa attīstības vīziju valsts ceļu tīklam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) vadību 21. janvārī devās uz Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdi Iecavā, lai diskutētu par Latvijas valsts ceļu tīkla attīstību periodā no 2020. līdz 2040. gadam.

Kā informē ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece, 22. janvārī satiksmes ministrs dosies uz Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdi Kuldīgā, lai iepazīstinātu ar topošo stratēģiju, kas palīdzētu plānot valsts autoceļa tīkla attīstību ilgtermiņā, un saņemtu kurzemnieku redzējumu par iespējamo ceļu attīstību. Šādas tikšanās plānotas arī Latgales, Vidzemes un Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdēs, kurās piedalās reģiona pašvaldību vadītāji.

Paralēli tam Satiksmes ministrijas speciālisti turpina darbu pie ceļu tīkla izvērtējuma un ir sākuši strādāt pie normatīvo aktu pārskatīšanas un priekšlikumu to grozījumiem izstrādes, lai veiktu esošā ceļu tīkla pārstrukturizāciju, ņemot vērā arī gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu, norāda B. Ābelniece.

“Pirmo reizi Latvijā top ilgtermiņa attīstības stratēģija Latvijas valsts ceļu tīklam, kas paredz veidot ātrgaitas valsts ceļu “mugurkaulu” starp lielākajām Latvijas pilsētām un arī attīstīt reģionālo autoceļu tīklu. Svarīgi ir radīt vienotu, pārdomātu vīziju, uz ko vēlamies tiekties. Tas ir priekšnoteikums, lai kopā ar Finanšu ministriju turpinātu aktīvu darbu pie papildu finansējuma avotu meklēšanas autoceļiem,” saka T. Linkaits.

“Satiksmes intensitāte uz autoceļiem palielinās, līdz ar to ir būtiski izvērtēt, kur jau tuvākajās desmitgadēs varētu tikt izbūvētas šosejas ar atdalītām brauktuvēm un divlīmeņa pārvadiem. Iedzīvotāji sagaida ceļus, kas būtu ātri un droši,” atzīmē LVC valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis.

Latvijas valsts ceļu attīstības vīzija ir apspriesta Satiksmes ministrijas organizētajā publiskajā domnīcā. Pēc stratēģijas prezentēšanas plānošanas reģionos to plānots apspriest Latvijas lielo pilsētu asociācijā, vēsta B. Ābelniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.