Menu
 

Kariņš: "Moneyval" novērtējums apliecina finanšu sistēmas "kapitālā remonta" jēgu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" novērtējums apliecina finanšu sistēmas veiktā "kapitālā remonta" jēgu, trešdien mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, "Moneyval" ziņojums skaidri parāda, ka no finanšu sistēmas "kapitālā remonta" bijusi ne tikai jēga, bet arī rezultāts.

""Moneyval" vērtējumā Latvija atbilst visām prasībām. Ja 2018.gadā bija trūkumi, tad jaunajā novērtējumā tie ir novērsti un veikti uzlabojumi. Tas apliecina valsts spēju rīkoties, nospraust mērķi un sadarboties tā sasniegšanā," uzsvēra premjers.

Vienlaikus Kariņš piebilda, ka "Moneyval" ziņojums nav gala novērtējums Latvijas finanšu sistēmai, jo vēl ir jāsagaida Finanšu darījumu darba grupas ziņojums šā gada februāri, kad taps zināms, vai Latvija tiek iekļauta tā dēvētajā valstu pelēkajā sarakstā.

Jau ziņots, ka "Moneyval" uzlabojusi Latvijas novērtējumu 11 rekomendāciju izpildē.

Tagad "Moneyval" uzskata, ka Latvija lielākoties izpildījusi "Moneyval" rekomendācijas tādās jomās kā finansiālas sankcijas saistībā ar terorismu un terorisma finansēšanu; finansiālas sankcijas saistībā ar kodolieroču izplatīšanu; bezpeļņas organizācijas; klientu padziļināta izpēte; konkrētu nefinanšu biznesu un profesiju klientu padziļināta izpēte; finanšu institūciju regulēšana, skaidras naudas kurjeri, izdošana, kā arī cita starptautiskās sadarbības formas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.