Menu
 

JKP piebremzējusi kopīga saraksta veidošanu ar VL-TB/LNNK un JV Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Līdz janvāra beigām apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunā Vienotība" ("JV") gaida Jaunās konservatīvās partijas (JKP) atbildi par kopīga saraksta veidošanas iespējām potenciāli gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, raksta "Latvijas Avīze".

Partijas ir sākušas konsultācijas par vienota bloka veidošanu, bet JKP pēc priekšsēdētāja Jāņa Bordāna iniciatīvas tās esot apturējusi. Bordāns nekādus skaidrojumus par lēmumu neesot sniedzis. JKP izvērtējot, vai nestartēt ar savu sarakstu. JKP kongress plānots 22.februārī, bet atbildi partneriem JKP solījusi līdz janvāra beigām.

Neoficiāli kā JKP saraksta līderi tiekot minēti satiksmes ministrs Tālis Linkaits un krimināli vajātais Saeimas deputāts Juris Jurašs. Linkaits gan noliedzis, ka uzrunāts šai pozīcijai. Jurašs jau bija Rīgas domnieks, bet domi atstāja, lai kandidētu 13.Saeimas vēlēšanās. No deviņiem JKP Rīgas domes deputātiem septiņi darbu pašvaldībā nomainīja ar Saeimas deputāta mandātu.

Rīgas domes opozīcijā ir četri spēki, bet "Attīstībai/Par", kas ir vairāk liberāla, jau paziņojusi, ka startēs ar savu sarakstu, kura pirmais numurs būtu Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis. JKP, "Vienotība" un VL-TB/LNNK uzsāka sarunas par kopīga bloka veidošanu.

Neoficiāla informācija liecinot, ka no JKP līderiem Jurašs un Juta Strīķe, kuriem jau ir sadarbības pieredze ar "Vienotību" un VL-TB/LNNK domē, atbalsta tās turpināšanu vienotā blokā, bet citos ieskatos esot Bordāns.

"Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis, kurš varētu būt viens no apvienotā saraksta līderiem, paudis viedokli, ka partijām spēki būtu jāapvieno, jo visiem esot kopīgs virsmērķis - pārņemt varu Rīgā. "Mums nav problēmu startēt vieniem, bet jāskatās uz lielo spēli. Neformālas konsultācijas ir bijušas, bet tagad katra partija iziet savas iekšējās demokrātiskās procedūras," sacījis Ķirsis. No "Vienotības" uz domi varētu startēt arī tās bijušais Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

VL-TB/LNNK politiķis Jānis Dombrava atgādinājis, ka viņa partija pirms katrām vēlēšanām aicināja partijas apvienot spēkus, kas, piemēram, Rēzeknē un Rēzeknes novadā, kur VL-TB/LNNK, "Vienotība" un Latgales partija startēja ar vienu sarakstu, devis rezultātus.

Ja Saeima pieņems likumu par Rīgas domes atlaišanu, tad vēlēšanas varētu notikt aprīļa pēdējā sestdienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.