Menu
 

Kariņš no sestdienas atrodas pašizolācijā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) no šodienas atrodas pašizolācijā, kā arī nodos analīzes uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

"Es un mana biroja darbinieki, kuri ir atzīti par kontaktpersonām, no šīs dienas atrodamies pašizolācijā, kā arī nodosim analīzes," tviterī raksta valdības vadītājs.

Darbu premjers un viņa birojs turpinās attālināti. 

Kariņš aicina visus būt atbildīgiem saistībā ar Covid-19 izplatību. "Tā ir mūsu valsts, mūsu cilvēki, kurus mēs katrs ar savu rīcību varam pasargāt!" raksta premjers.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Kariņam. Arī šīs personas pārbaudīs SPKC. 

Perevoščikovs gan norādīja, ka pašreiz nav iespējams nosaukt konkrētu kontaktpersonu skaitu, kurām jāievēro pašizolācija, jo Kaimiņš pēc atgriešanās no ārzemēm pietiekami ilgi bijis kontaktā ar dažādām personām un pašreiz vēl turpinās izmeklēšana. 

Kā ziņots, saistībā ar Covid-19 izplatību sabiedrības veselības nolūkos Ministru kabinets (MK) turpmāk strādās attālinātā režīmā, netiekoties klātienē, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā. Koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību. 

Jau ziņots, ka Latvijā kopumā veikti 4446 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet saslimšana apstiprināta 124 cilvēkiem. 

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.