Menu
 

Saeimas komisija aicina valdību atbalstīt kultūras nozares stabilizēšanas plānu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien akcentēja nepieciešamību nodrošināt papildu finansiālu atbalstu kultūras nozarei koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes seku pārvarēšanai un lēma Ministru kabinetam nosūtīt vēstuli, aicinot valdību atbalstīt kultūras nozares stabilizēšanas plānu.

“Kultūras nozarei ir jānodrošina tik ļoti nepieciešamais finansējums, lai pārdzīvotu šo “sasaluma” laiku, kad plānotie pasākumi ierobežojumu dēļ nevar notikt. Tomēr nozarei pašai pirms tam ir jāvienojas par skaidriem principiem, pēc kādiem šie atbalsta mehānismi būtu piešķirami,” Saeimas preses dienests citē Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Arvilu Ašeradenu.

Komisijas sēdē, diskutējot par Kultūras ministrijas sagatavoto Nacionālās kultūras nepārtrauktības plānu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, iezīmējās vairāki problēmjautājumi. Kā viens no tiem izceļams atbalsts privātajam sektoram, ņemot vērā tā ieguldījumu kultūras nozarē, kā arī atbalstu reģioniem, tostarp pašvaldību īpašumā esošajām reģionālajām koncertzālēm.

Kultūras ministrijas sagatavotais nozares stabilizēšanas plāns, kuru deputātiem sēdē izklāstīja kultūras ministrs Nauris Puntulis, paredz atbalstu 32,1 miljona eiro apmērā. To veido 20,1 miljons eiro kultūras institūciju ilgtspējai, pieci miljoni – radošo personu atbalstam, bet septiņi miljoni paredzēti kā valsts pasūtījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija jau iepriekš pievērsusi pastiprinātu uzmanību jautājumam par Covid-19 ietekmi uz kultūras, izglītības un zinātnes nozarēm, aicinot valdību rast iespēju nodrošināt atbalstu krīzes situācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.