Menu
 

Levits: Ārkārtas situācijas izbeigšanai ir steidzamības kārtā jāpieņem atbilstošs likums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits trešdien sazinājās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai apspriestu vakar valdībā pieņemtos lēmumus par līdzekļiem, kas novirzīti koronavīrusa Covid-19 krīzes izraisīto seku pārvarēšanai. Tajā skaitā tika pārrunāts plānotais atbalsts veselības aprūpes nozarei un medicīnas darbiniekiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Runājot par koronavīrusa Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas izbeigšanu, Valsts prezidents uzsvēra: “Nevar vilkt garumā šo jautājumu, un ir steidzamības kārtā Saeimā jāpieņem atbilstošs likums, kas noteiktu ārkārtējās situācijas noslēgšanos.”

Valsts prezidents sarunā izvirzīja jautājumu par augstākās izglītības reformu, kas šobrīd ir nonākusi līdz apspriešanai Saeimā: “Darbā un diskusijās par augstākās izglītības reformu ir iezīmējies racionāls kompromiss, un es ceru, ka reforma Saeimā virzīsies uz priekšu sekmīgi.”

Abas puses apmainījās ar viedokļiem par digitalizācijas procesu vadību Latvijā. E. Levits uzsvēra, ka digitalizācijas procesam valstī ir nepieciešama politiskā vadība, kas ļautu koordinēti un sekmīgi iemiesot Latvijas kā mūsdienīgas valsts ikdienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.