Menu
 

Politiskais populisms aiz borta

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto: LETA Foto: LETA

Jaunākie sociālā pētījuma centra “Latvijas fakti” dati par atbalstu šosestdien gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās liecina, ka pārvarēt 5% barjeru varētu izdoties astoņām partijām un apvienībām.

Vispopulārākā aptaujas dalībnieku vidū, kuri ir izdarījuši savu politisko izvēli, joprojām ir "Saskaņa". Par šo politisko spēku balsotu 17,7%, par APP – 17,3%, par LKS – 11,7%, par JV – 10,1%, par GKR – 9,6%, par "Jauno Saskaņu" – 8,3%, par ZZS – 7,8%, bet par VL-TB/LNNK – 7,1% respondentu.

Pārējie saraksti šādā scenārijā nepārvarētu vēlēšanu barjeru, piemēram, par JKP balsotu 3,5%, par "Alternative" – 2,5%, bet par "KPV LV" – 2,1% aptaujāto.

Savukārt par tīkamākajiem Rīgas mēra amata kandidātiem, par kuriem viņi būtu gatavi balsot, aptaujātie nosaukuši Oļegu Burovu (GKR) – 12%, Mārtiņu Staķi (APP) – 11%, Konstantīnu Čekušinu (S) – 8%, Vilni Ķirsi (JV) – 5%, Lindu Ozolu (JKP) – 5%, Viktoru Valaini (ZZS) – 5%, Ralfu Nemiro (KPV LV) – 4% un Eināri Cilinski (VL-TB/LNNK/LRA) – 3%.

Aptauja veikta laikā no 14. līdz 18.augustam, telefoniski aptaujājot 498 Rīgā deklarētus Latvijas pilsoņus vecumā virs 18 gadiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.