Menu
 

Ārlietu ministrs iekļauj 101 Baltkrievijas amatpersonu Latvijai nevēlamu personu sarakstā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabinetā lemto, kā arī koordinējot ar Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministrijām, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir pieņēmis lēmumu uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Latvijā 101 Baltkrievijas Republikas amatpersonai.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, viņu vidū ir Baltkrievijas Republikas Prezidenta administrācijas, Iekšlietu ministrijas un tās pakļautībā esošo institūciju, Sakaru un informācijas ministrijas, Valsts nacionālās televīzijas un radio, Ārkārtas situāciju ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Konstitucionālās tiesas, Centrālās vēlēšanu komisijas, Minskas vēlēšanu komisijas, Baltkrievijas apgabalu un pilsētu izpildkomitejām u.c.pārstāvji.

Sarakstā iekļautās personas ar savu rīcību ir organizējušas un atbalstījušas 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu un atbalstījušas tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgo apspiešanu un cilvēku apcietināšanu, ierobežojušas neatkarīgo mediju darbu, kā arī atbalstījušas dezinformācijas izplatīšanu Baltkrievijas oficiālajos medijos.

Ministrijā norāda, ka Baltkrievijas varas struktūras nav mainījušas savu attieksmi pret miermīlīgajiem protestiem. Turpinās demonstrāciju diskreditēšana, neproporcionāla spēka pielietošana, pastiprinās neatkarīgo mediju interneta vietņu bloķēšana, tiek ierosinātas krimināllietas un konfiscēti datu nesēji.

Ministra lēmums pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta otro daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.