Menu
 

Linda Liepiņa lēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Parlamentāriete Linda Liepiņa lēmusi nolikt 13.Saeimas deputāta mandātu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais deputātes iesniegums.

Iesniegumā par deputātes mandāta nolikšanu Liepiņa uzsvēra, ka ir vismaz 13 iemesli, kāpēc pamest Saeimu.

Tostarp - Latvijā ilgstoši tiekot pārkāpta Satversme, tiešā veidā ierobežota demokrātija, jo Latvijā vara nepieder tautai, Saeima pieņem likumus, kurus pati neievēro, izpildvara norāda to, kas jādara lēmējvarai.

Starp šiem iemesliem tiek minēts, ka tauta Latvijā ir zaudējusi ticību politiķiem, Valsts prezidents kalpo pie varas esošajiem, nevis tautai, Saeimas deputāti nebalso pēc savas sirdsapziņas, bet Satversmes tiesa neuzrauga Satversmes ievērošanu.

Liepiņa arī norāda, ka Latvijā liegts pie varas nonākt cilvēkiem, kuri nodarbojas ar uzņēmējdarbību, Latvijā lobisti darbojas bez Lobija likuma un vadošos amatus valstī ieņem personas ar dubultpilsonību.

"Latvijas ir pelnījusi zelt un plaukt, " savā iesniegumā kā 13.iemeslu mandāta nolikšanai min Liepiņa.

Sarunā ar aģentūru LETA Liepiņa norāda, ka Latvijā varu uzurpējusi politiskā kliķe, kuras galvgalī ir Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA), bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, Augstākās tiesas priekšsēdētājs un ģenerālprokurors, kuri ir lēmuši par Satversmes interpretēšanu.

Problēmas būtība esot tajā, ka netiek ievērots Satversmē noteiktais par Saeimas klātienes sēdēm, bet tiek atbalstīta interpretācija par attālināto sēžu rīkošanu. 

Liepiņas ieskatā, tas ir rupjš Satversmes pārkāpums un vienīgā iespēja par to skaļi paziņot, ir noliekot deputāta mandātu. Citu iespēju viņa vairs nesaskatot, jo esot izmēģinājusi faktiski visu, tostarp tikusies savulaik ar Ziemeli. Taču Satversmes tiesa par šo situāciju neizrāda interesi.

Šāda situācija neesot normāla un viņasprāt, labākais, ko viņa var darīt, eskalēt situāciju. "Ja manu balsi nedzird, ko man vēl izdarīt," teica Liepiņa.

Pašlaik viņai neesot nākotnes plānu. Viņa nedzīvojot pagātnē un nākotnē. Viņas plāni beidzoties ar rīt paredzēto ciemošanos pie draugiem un plova ēšanu.

Liepiņa 13.Saeimā tika ievēlēta no partijas "KPV LV" saraksta, taču vēlāk no frakcijas izstājās un darbojās kā pie frakcijām nepiederošā deputāte.

Saskaņā ar CVK informāciju, Liepiņai noliekot deputāta mandātu, uz to var pretendēt Māris Možvillo (KPVLV).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.