Menu
 

Saeimā par gaidāmās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu plānots lemt otrdien

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Plānots, ka Saeima otrdien, 10.novembrī, plkst.9 sanāks uz sēdi, lai lemtu par no pirmdienas izsludinātās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu, pavēstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu stāsies spēkā 9.novembrī. Likums paredz, ka Saeima lemj par jau spēkā esošas ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu. Parlamentam ir arī tiesības to neapstiprināt.

Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka likumdevējs pārapstiprinās valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Mūrniece skaidroja, ka pašlaik vēl no valdības nav saņemti attiecīgie dokumenti un pieļāva, ka tie būs pieejami pirmdien, 9.novembrī. Tajā pašā dienā tos plānots nodot izskatīšanai Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) Mūrniecei apliecinājis, ka komisijas sēdi šī jautājuma skatīšanai plāno sasaukt 9.novembrī, pavēstīja politiķe. Līdz ar to Saeima 10.novembrī varēs lemt par komisijas sagatavoto lēmumprojektu saistībā ar ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu.

Kā ziņots, Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9.novembra, līdz 6.decembrim Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju. Šāds lēmums piektdien pieņemts valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē.

Ārkārtējās situācijas laikā būs atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē. Minētais aizliegums neattieksies uz ārtelpās organizētām sapulcēm, gājieniem un piketiem. Tāpat noteikti vairāki citi ierobežojumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.