Menu
 

"Latvijas attīstībai" vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza deputāta Pleša kandidatūru

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Partijas "Latvijas attīstībai" valde vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīs Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša kandidatūru, aģentūru LETA informēja politiskajā organizācijā.

"Latvijas attīstībai" ir viena no apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošajām partijām. Apvienībā ietilpst arī partijas Kustība "Par!" un "Izaugsme". Pleša kandidatūra tiks apspriesta AP valdē un pārstāvju sapulcē nākamnedēļ, informēja "Latvijas attīstībai".

1992. gada 4. janvārī dzimušais Plešs ir AP un "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs.

"Latvijas attīstībai" valdes locekļi uzsver, ka tieši Plešs, kurš līdz šim bijis VARAM parlamentārais sekretārs, patlaban spētu vislabāk pildīt ministra pienākumus, jo pilnībā pārvalda šīs ministrijas darbu un varēs nodrošināt pēctecību sāktajām politiskām iniciatīvām, tai skaitā pabeigt sākto Administratīvi teritoriālo reformu.

"Vēlos pateikties kolēģiem par izrādīto uzticību, virzot mani vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam. Strādājot Jura Pūces ministra komandā, biju klāt administratīvi teritoriālās reformas izstrādes un pieņemšanas procesā, un uzskatu, ka ir ļoti svarīgi šo reformu pabeigt," pauda Plešs.

Viņš uzskata, ka ministra amatā Pūce līdz šim paveicis milzīgu darbu, realizējis daudz nozīmīgu iniciatīvu, un viņam būtu gods turpināt iesākto. Plešs arī apliecināja, ka darīšot visu, lai Latviju virzītu uz klimatneitralitāti, veiktu nozīmīgas pārmaiņas digitalizācijas laukā un virzītos uz līdzsvarotāku reģionālo attīstību.

Partija informē, ka vienlaikus AP līdzpriekšsēdētāja un partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētāja vietu nolēmis atstāt demisionējušais ministrs Pūce.

Piektdien un sestdien "Latvijas attīstībai" valdes sasauktajās biedru tiešsaistes režīma sapulcēs piedalījās vairāk nekā 100 partijas biedri, lai uzklausītu Pūci un partijas valdi. Sapulcē Pūce atvainojies biedriem par nepatiesas informācijas sniegšanu viņiem un sabiedrībai, paužot nožēlu par savu rīcību un gatavību par šo uzņemties pilnu politisko atbildību.

"Paldies partijas "Latvijas attīstībai" biedriem par izteikto atbalstu, es to ļoti augstu novērtēju. Tomēr uzskatu, ka šajā situācijā pareizi ir uzņemties atbildību ne tikai pret sabiedrību, bet arī saviem partijas un apvienības biedriem. Tāpēc esmu nolēmis atstāt apvienības "Attīstībai/Par" līdzpriekšsēdētāja amatu, kā arī partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētāja vietu," sacīja Pūce.

Pūce norādīja, ka patlaban jautājums vairs nav par viņu un viņš dziļi ticot partijas spēkam un nākotnei. "Pretēji apmelotāja apgalvojumiem, "Latvijas attīstībai" nav Pūces partija, kurā visi klausa vienas personas diktātam. "Latvijas attīstībai" ir spēcīgu līderu komanda, kas bauda plašu partijas biedru uzticību un augstu vērtējumu sabiedrībā. Mums ir jauni daudzsološi nākotnes līderi, mums ir spēcīgas komandas reģionos. Šis ir īstais brīdis demonstrēt mūsu kopību un spēku," sacīja Pūce.

"Latvijas attīstībai" informēja, ka tās biedri izrādījuši uzticību un atbalstu partijas valdei, kā arī Pūcem personīgi. Tāpat biedri atzinīgi novērtējuši Pūces paveikto ministra amatā gan vides aizsardzības, gan Latvijas digitālās vides reformu jomās, īpaši uzsverot viņa komandas profesionālo darbu administratīvi teritoriālās reformas virzībā un nepieciešamību tieši Pūces komandai pabeigt sākto reformu.

Partijas "Latvijas attīstībai" valde arī nolēmusi virzīt Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Ivaru Ijabu AP līdzpriekšsēdētāja amatam, kā arī nozīmējusi viņu par partijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju līdz brīdim, kad tiks sasaukts partijas kongress, lai statūtos noteiktajā kārtībā ievēlētu jaunu partijas valdes priekšsēdētāju.

"Šobrīd ir ļoti svarīgi, lai partijas "Latvijas attīstībai" komanda būtu vienota un spēcīga, jo pašlaik prioritāte ir sagatavoties jaudīgam startam 2021.gada pašvaldību vēlēšanās, kā arī turpināt īstenot partijas politiskās iniciatīvas Saeimā, valdībā un Eiropas Parlamentā," norādīja Ijabs.

Partijas "Latvijas attīstībai" ģenerālsekretāre Jeļena Jesajana uzsvēra, ka tuvākajā laikā tiks organizēts partijas kongress, saskaņā ar partijas statūtiem un ievērojot valstī noteiktos Covid-19 pandēmijas sakarā ieviestos ierobežojumus.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no piektdienas, jo ceturtdien par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.