Menu
 

Reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem plāno piešķirt 18,17 miljonus eiro zaudējumu segšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com. Infografika: Satiksmes ministrija Foto: pixabay.com. Infografika: Satiksmes ministrija

17.novembrī Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par papildu 18,17 miljonu eiro piešķiršanu reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem 2020.gada zaudējumu segšanai. Finansējums tiks piešķirts no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Kā informē Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļā, reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem 2020.gadā radīto zaudējumu segšanai kopā tiks piešķirti 18,17 milj. eiro no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neapredzētiem gadījumiem”, no kuriem 9,3 milj. eiro paredzēti Covid-19 radīto zaudējumu segšanai. Reģionālajiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem kopā tiks piešķirti 11,8 miljoni eiro, no kuriem 7,68 milj. eiro ir par zaudējumiem, kas radušies saistībā ar ieviestajiem Covid-19 drošības pasākumiem un pasažieru skaita samazināšanos. Savukārt reģionālajiem pasažieru pārvadājumiem ar vilcieniem tiks piešķirti 6,37 miljoni eiro, no kuriem 1,68 miljoni eiro paredzēti, lai segtu zaudējumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 drošības pasākumiem un pasažieru skaita samazināšanos.

Šogad pārvadātājiem ievērojami papildu zaudējumi radušies saistībā ar šā gada martā valstī noteikto ārkārtējo situāciju un Covid-19 drošības pasākumu ieviešanu – pasažieru distancēšanos autobusos un vilcienos, iedzīvotāju mobilitātes ierobežošanu, attālināto darbu un no tā izrietošo pasažieru skaita kritumu, kā arī iedzīvotāju pārvietošanās paradumu maiņu, skaidro ministrijā.

Reģionālajos maršrutos pārvadāto pasažieru skaits šā gada desmit mēnešos ir samazinājies par aptuveni trešdaļu, salīdzinot ar analogu periodu pērn. Lai optimizētu izdevumus, kas saistīti ar pasažieru pārvadāšanu, īslaicīgi tika veikta reģionālās nozīmes autobusu reisu samazināšana, kas, pieaugot pasažieru skaitam, tika atjaunoti, primāri nodrošinot iedzīvotāju nokļūšanu uz darbavietu un atpakaļ.

Ministru kabineta lēmums stāsies spēkā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apstiprinājuma, norāda ministrijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.