Menu
 

Opozīcija neapmierināta ar koalīcijas izvairīšanos debatēt par nākamā gada budžetu

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas opozīcijas deputāti pirmdien pauduši neapmierinātību ar kolēģiem no valdošajām partijām, jo viņi izvairās debatēt par nākamā gada budžetu.

Šodien parlaments sācis galīgajā lasījumā izskatīt nākamā gada budžetu pavadošo likumprojektu paketi. Dienas laikā deputāti izskatījuši aptuveni trešdaļu likumprojektu, kam sekos priekšlikumi budžeta un vidējā termiņa budžeta projektiem.

Debatēs par priekšlikumiem pārsvarā piedalās tikai opozīcijas politiķi, skaidrojot savus iesniegtos priekšlikumus, kā arī lūdzot koalīcijas politiķiem pamatot, kāpēc netiek atbalstīti opozīcijas iesniegtie rosinājumi.

Politiķis Viktors Valainis (ZZS) uzsvēra, ka "šajā vebinārā ir tikai opozīcijas monologs", savukārt koalīcija tikai klusējot. Valaiņa ieskatā šāda koalīcijas uzvedība tikai palielina sabiedrības neuzticību tai.

Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis pauda, ka, viņaprāt, noraidot opozīcijas rosinātos priekšlikumus, koalīcijai būtu jādara "vienkārša lieta" - debatēs jāpasaka, ka tai ir labāki risinājumi, tāpēc opozīcijas priekšlikumi tiek noraidīti, taču tas nenotiek un priekšlikumi tiek noraidīti bez paskaidrojumiem.

Vairāki parlamentārieši dusmojās, ka arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kur likumprojekti skatīti pirms tam, nav bijušas kvalitatīvas debates, vairākiem priekšlikumiem tiekot vienkārši noraidītiem bez pamatotas argumentācijas.

Politiķis Aldis Gobzems brīdināja koalīciju, ka šāda klusēšana negatīvi atspēlēsies "jau pavisam drīz", pieļaujot, ka valdošo partiju klusēšana tikai atsvešinās tautu no tās un koalīcijai par to nāksies samaksāt ar varas zaudēšanu.

Līdz šim netika atbalstīts neviens no opozīcijas iesniegtajiem priekšlikumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.