Menu
 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza Artūru Tomu Plešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" frakcija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 13. Saeimas deputātu, "Attīstībai/Par!" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Artūru Tomu Plešu, kurš šobrīd kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs uztur saikni starp ministriju un Saeimu.

Artūra Toma Pleša prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana un jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmu ieviešana, kā arī darbs pie valsts digitālās transformācijas, pavēstīja Saeimas frakcijā.

Saeimā Artūrs Toms Plešs vada Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja vēsturisko lēmumu par administratīvi teritoriālo reformu. Viņa vadītā Vides un klimata politikas apakškomisija skata iniciatīvas, kas ierobežo klimata pārmaiņas un iestājas par tīrāku vidi.

Artūrs Toms Plešs apstiprināšanas gadījumā ir iecerējis aicināt par VARAM parlamentāro sekretāri Daci Bluķi, kura kopš 2019.gada janvāra kā parlamenta deputāte strādāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā.

Artūrs Toms Plešs dzimis 1992.gada 4.janvārī Bauskā. Viņam ir pieredze pašvaldību darbā – no 2017.gada jūnija līdz 2018.gada oktobrim pildījis Bauskas novada domes deputāta pienākumus.

Līdzšinējais ministrs, "Latvijas attīstībai" biedrs Juris Pūce nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.