Menu
 

Neievēl nevienu no pieteiktajiem Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātiem; būs jārīko jaunas vēlēšanas

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima pirmdien Satversmes tiesas (ST) tiesneša vēlēšanās neievēlēja nevienu no pieteiktajiem kandidātiem. Kā norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), parlamentā nākotnē būs jārīko jaunas ST tiesneša vēlēšanas.

Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēdē būs jānosaka termiņš ST tiesneša amata kandidatūru izvirzīšanai jaunajām vēlēšanām, skaidroja Mūrniece.

Pārējiem pretendentiem "izkrītot" iepriekšējās balsošanas kārtās, septītajā, pēdējā balsošanas kārtā bija palikusi tikai "Attīstībai/Par!" virzītā kandidāte Inese Nikuļceva, kura pēdējā balsojumā saņēma 47 balsis un pret viņu arī balsoja 47 deputāti. Lai ST tiesnesis būtu ievēlēts, kandidātam ir jāsaņem vismaz 51 balss.

Vēlēšanām bija izvirzīti arī četri citi kandidāti, kuri šodien vēlēšanu iepriekšējās kārtās saņēma mazāku deputātu atbalstu, tāpēc līdz balsojuma pēdējai kārtai netika. Kandidāti bija "Jaunās Vienotības" virzītā Inese Lībiņa-Egnere (JV), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izvirzītais Ringolds Balodis, "KPV LV" pieteiktā Inese Druviete un Zaļo un zemnieku savienības virzītais Gunārs Kūtris (ZZS).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.