Menu
 

Latvijas Valsts prezidents aicina nekavējoties atbrīvot Krievijas opozīcijas līderi Navaļniju

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Nekavējoties ir jāatbrīvo Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kā arī miermīlīgos demonstrantus un žurnālistus, kas vajāti un apcietināti saistībā ar viņa prettiesisko, politiski motivēto aizturēšanu un notiesāšanu, tādu nostāju paudis Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja prezidenta padomniece Aiva Rozenberga, valsts pirmā amatpersona arīdzan atgādināja, ka Krievijai kā Eiropas Padomes dalībvalstij ir saistoši ievērot demokrātijas, likuma varas un cilvēktiesību principus.

"Sagaidu, ka rīt Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žozeps Borreljs vizītē Maskavā stingri paudīs ES vienoto viedokli šajā jautājumā," akcentēja Valsts prezidents.

LETA jau rakstīja, ka Borreljs šonedēļ plāno doties vizītē uz Krieviju un cer apmeklēt arī ieslodzīto opozīcijas līderi Navaļniju, pirmdien paziņojis Borrelja preses pārstāvis. Plānots, ka ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikā ieradīsies ceturtdien, 4.februārī. Viņa vizīte sakritīs ar tiesas prāvu, kurā Navaļnijam var tikts piespriests garš cietumsods. 

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

No trīsarpus gadu cietumsoda viņam atrēķināti aptuveni desmit mēneši, ko viņš pavadījis mājas arestā. Tādējādi kolonijā Navaļnijam būs jāpavada aptuveni divi gadi un astoņi mēneši. Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, Navaļnijs atradīsies apcietinājumā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.