Menu
 

Valsts prezidenta kanceleja: Jautājumu par Valsts padomes izveidošanu plānots aktualizēt pēc Covid-19 pandēmijas

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Jautājumu par Valsts padomes izveidošanu plānots aktualizēt pēc Covid-19 pandēmijas, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Pagājušā gadā sākumā Valsts prezidents Egils Levits nāca klajā ar ierosinājumu radīt šādu institūciju, kuras uzdevums būtu izvērtēt un sniegt izvērstu juridisku un saturisku pamatojumu, raugoties no valsts ilgtspējas viedokļa, kas nebūtu saistīts ar koalīcijas politisko programmu.

Valsts prezidenta kancelejā atzīmēja, ka Levits 22.februāra sarunā ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Sanitu Osipovu un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu apmainījās viedokļiem par konstitucionālo orgānu darbību šajā krīzes laikā, vēlreiz akcentējot Valsts padomes nepieciešamību, lai uzlabotu likumdošanas kvalitāti.

Pēc Valsts prezidenta kancelejā paustā, Covid-19 krīze ir vēl viens apliecinājums tam, cik ļoti nepieciešams no visām pusēm apsvērts, argumentēts atzinums pirms likumu pieņemšanas, lai mazinātu nepārdomātu, neefektīvu un kļūdainu lēmumu pieņemšanu.

"Šī brīža prioritāte valdībai un Saeimai ir epidemioloģiskās situācijas uzlabošana valstī un iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19, taču šis būtiskais projekts paliek valsts dienaskārtībā un tiks aktualizēts, tiklīdz tas būs iespējams," norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.