Menu
 

Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām Pierīgā pirmajā dienā iesnieguši divi politiskie spēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

17.martā, kas bija 5.jūnijā paredzēto pašvaldību vēlēšanu sarakstu iesniegšanas pirmā diena, Pierīgā to izdarījuši divi politiskie spēki – partija “Latvijas attīstībai” Saulkrastu novadā un “Saskaņa” Salaspils novadā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija. Sarakstu iesniegšana turpināsies līdz 6.aprīlim.

“Latvijas attīstībai” Saulkrastos iesniegusi 18 kandidātu sarakstu. Ar pirmajiem diviem numuriem startēs novada domes priekšsēdētāja padomnieks uzņēmējdarbības un attīstības jautājumos Artūrs Ancāns un Saulkrastu sporta un ģimeņu centra vadītāja Aiva Aparjode.

Sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” sarakstā Salaspils novadā iekļauti 15 kandidāti, pirmie divi numuri ir novada domes līdzšinējiem deputātiem Ludmilai Fedorkovai un Aleksejam Urbanovičam.

Atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, 5.jūnijā Pierīgā pašvaldību vēlēšanas notiks vēl arī jaunizveidojamos novados Ādažos (līdzšinējie Ādažu un Carnikavas novadi), Ķekavā (Ķekava un Baldone), Mārupē (Mārupe un Babīte), Olainē, Ropažos (Ropaži, Garkalne, Stopiņi un Vangaži) un Siguldā (līdzšinējie Siguldas, Krimuldas un Mālpils novadi plus Inčukalna novads bez Vangažiem).

Kopumā pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā – sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām var iesniegt reģistrētas politiskās partijas, reģistrētas politisko partiju apvienības, kā arī divas vai vairākas reģistrētas politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētā apvienībā.

Lai kandidētu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās, kandidātu saraksta iesniegšanas dienā kandidātam jābūt bez pārtraukuma reģistrētai dzīvesvietai pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz kopš 2020.gada 26.jūnija vai jābūt nostrādājušam attiecīgajā pašvaldībā kā darba ņēmējam vai pašnodarbinātai personai vismaz kopš 2020. gada 26. decembra. Tāpat būs iespējams kandidēt arī tajā vēlēšanu apgabalā, kur kandidātam pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums, atgādina CVK.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī savā vēlēšanu apgabalā. Vēlēšanu iecirkņu darba laiks pašvaldību vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, būs plkst.7.00 – 20.00. Vēlētāji varēs izmantot arī iespēju nobalsot iepriekš: pirmdien, 31. maijā, plkst. 16.00 – 20.00; ceturtdien, 3. jūnijā, plkst. 9.00 –16.00 un piektdien, 4. jūnijā, plkst. 13.00 – 20.00.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods ilgst no 120. dienas (6.februāra) līdz vēlēšanu dienai. Priekšvēlēšanu aģitācijas uzraudzību atkarībā no aģitācijas veida veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, Valsts policijas vai pašvaldības policija. Par to, lai nenotiktu aģitācija vēlēšanu iecirkņos un 50 metrus no iecirkņiem, atbild iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.