Menu
 

Līdzšinējā "KPV LV" Saeimas deputāte Iveta Benhena-Bēkena pievienojusies "Jaunai Vienotībai"; NA savās rindās uzņem Vitenbergu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" ietilpstošās partijas “Vienotība” valde pirmdien partijas rindās uzņēmusi līdzšinējo “KPV LV” Saeimas deputāti Ivetu Benhenu-Bēkenu.

"Jaunā Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis paudis gandarījumu par jaunu komandas biedru un papildinājumu frakcijā un partijā “Vienotība”: “Politiskā sadrumstalotība, jo sevišķi Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes laikā, neveicina stabilitāti politikā, tāpēc ir būtiski nodrošināt kopdarbu, lai varētu arvien sekmīgāk strādāt Latvijas sabiedrības labā.”

Savukārt pati Iveta Benhena-Bēkena izteikusi vēlmi turpināt atbalstīt pragmatisku un uz attīstību vērstu valsts politiku: “Pieredzējusi un stabila komanda un spēcīgs kolektīvs politikā ir svarīgs priekšnoteikums, lai pilnā apmērā realizētu savas politiskās iniciatīvas.”

"Jaunā Vienotība"  ir partiju apvienība, ko veido piecas partijas – “Vienotība”, “Kuldīgas novadam”, “Tukuma pilsētai un novadam”, “Valmierai un Vidzemei”, “Jēkabpils reģionālā partija”, savukārt ar “Latgales partiju” apvienībai ir ilgstoša sadarbība kā pašvaldību, tā Saeimas darbā. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs paziņoja, ka atstāj partiju “KPV LV” un nolēmis iestāties Nacionālajā apvienībā. Pirmdien apvienības valde vienbalsīgi lēmusi uzņemt Vitenbergu savās rindās, liecina politiskā spēka "twitter" kontā publicētā informācija.

Iepriekš pirmdien “KPV LV” valde paziņoja, ka veikusi biedru aptauju, un no vairāk nekā 240 respondentiem 83% pauduši viedokli, ka Vitenbergam ekonomikas ministra amats ir jāatstāj partijas pārziņā, atbalstot valdes lēmumu atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu. Līdz ar to, izpildot biedru vēlmi, partijas valdes lēmums paliek nemainīgs, un “tā gaida premjera Krišjāņa Kariņa lēmumu attiecībā uz valdības partneru noslēgtā koalīcijas līguma nosacījumu izpildi,” teikts partijas paziņojumā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.