Menu
 

"KPV LV" politiķis skeptisks par "krasām un straujām" izmaiņām valdībā, jo tas novestu pie tās krišanas

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Krasas un straujas izmaiņas Ministru kabinetā un Saeimas amatos novestu pie valdības krišanas, turklāt matemātiski ko jaunu būtu grūti izveidot, izriet no "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka Aivara Geidāna aģentūrai LETA paustā.

Vaicāts par izskanējušo iespēju veikt pārbīdes valdībā arī saistībā ar ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga saglabāto amatu pēc aiziešanas no "KPV LV" uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA), Geidāns norādīja, ka prātīgs risinājums būtu turpināt strādāt atbilstoši jau esošajam amatu sadalījumam.

Viņš pauda, ka atkāpes no koalīcijas līguma notiekot diezgan regulāri, tajā skaitā no atsevišķu "KPV LV" deputātu puses, bet ne tikai. Politiķis norādīja, ka koalīcijas līgums esot informatīvi saistošs, taču Ministra kabineta locekļus izvēlas vai atceļ no amata Ministru prezidents. Ja tiktu sākts pārdalīt ministru vai Saeimas komisiju amatus, tad tas noteiktu nesāktos ar Vitenberga amatu, uzskata deputāts.

Iepriekš politiķa oponenti paša "KPV LV" frakcijā norādījuši, ka Geidāns esot ieinteresēts, ka ekonomikas ministrs saglabā amatu, jo, ja Vitenbergs atgrieztos Saeimā, tad Geidāns zaudētu deputāta "mīksto" mandātu.

"KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks aģentūrai LETA pauda, ka ir citi personāži, kuri arī viņam ne visai simpatizē un par kuru rokādēm būtu iespējams runāt gadījumā, ja tādas sāktos. Konkrētus uzvārdus Geidāns gan neminēja.

Viņš norādīja uz citu partneru aizrādīto, ka Saeimas balsojumā par uzticību Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atsevišķi "KPV LV" deputāti, kuri tagad neatbalsta Vitenbergu, arī nepauda atbalstu Kariņam. Geidāns neredz pamatu, lai premjers ieklausīties šajos "KPV LV" parlamentāriešos, kuri it kā darbojas koalīcijā, bet pašu valdības vadītāju balsojumā neatbalsta.

Vaicāts par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāta Gata Eglīša pausto par iespējamām pārbīdēm valdībā, politiķis norādīja, ka JKP ir lielākā koalīcijas frakcija Saeimā un ka viņš pilnībā saprot šīs partijas aktivitāti šajos jautājumos.

Ja tiktu piedāvāts kaut kas labāks un saprotamāks, to varētu vērtēt, bet "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks neredz, kas cits labāks var iznākt situācijā, kad Saeimā ir ievēlēti daudzi pārstāvji no "strādnieku vidus, kuri stīvējas par sīkumiem" un neredz plašāku kontekstu par nepieciešamību strādāt valsts labā.

Vaicāts par balsojumu par sabiedriskās ēdināšanas ārtelpās ar ierobežojumiem atvēršanu no 7.maija, Geidāns norādīja, ka nesaista šo Saeimas balsojumu ar valdības darbību. Viņš norādīja, ka koalīcijas deputāti izlēma iet citu ceļu, nekā piedāvāja epidemiologi valdības līmenī, un parlamentārieši to argumentē ar vajadzību pēc loģiskākas ierobežojumu sistēmas.

Kā ziņots, pēc valsts svētkiem koalīcijas partneri varētu sanākt kopā, lai apspriestu tālāko sadarbību, kā arī, iespējams, vienosies par izmaiņām valdībā un koalīcijā, sarunā ar aģentūru LETA teica JKP valdes loceklis, Saeimas deputāts Eglītis.

Politiķis arī norādīja, ka līdz ar NA "gājienu", savās rindās pieņemot ekonomikas ministru un premjera lēmumu nepieprasīt Vitenberga demisiju, koalīcijas līgums uzskatāms par iesaldētu.

Jau vēstīts, ka sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis aģentūrai LETA pauda, ka ar lēmumu atvērt ēdinātāju kafejnīcu āra terases Saeima valdības mugurā iedūra neuzticības dunci. Mēs nekad neesam piedzīvojuši tādu situāciju, ka valdība vienlaikus nevar nokrist, bet arī tā ir pilnībā zaudējusi sabiedrības un partiju uzticēšanos, norādīja Rajevskis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.