Menu
 

Augustā turpinājusi pieaugt ''KPV LV'' popularitāte, bet lielākais reitinga kāpums ''Jaunajai Vienotībai''

  • Autors:  LETA
Augustā turpinājusi pieaugt ''KPV LV'' popularitāte, bet lielākais reitinga kāpums ''Jaunajai Vienotībai'' pixabay.com

Augustā reitingu turpinājusi kāpināt partija "KPV LV", kurai jūlijā izdevās iekļūt populārāko partiju trijniekā, savukārt lielākais reitinga pieaugums bijis partiju apvienībai "Jaunā Vienotība", liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Populārākā partija augustā joprojām bijusi "Saskaņa", par kuru balsotu 21,5% aptaujāto. Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) balsi atdotu 11,5% vēlētāju, par partiju "KPV.LV" - 7,5%, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 6,1%.

Par "Jauno Vienotību" balsotu 5,1% vēlētāju, par "Attīstībai/Par" - 3,1%, Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Latvijas Reģionu apvienību atbalstītu 2,9%, bet partiju "No sirds Latvijai" -1,8% vēlētāju.

Par Latvijas Krievu savienību savu balsti atdotu 1,2% vēlētāju, bet partiju "Progresīvie" atbalstītu 0,9%.

Aptaujas rezultāti liecina, ka "Saskaņas" reitings augustā, salīdzinot ar jūliju, audzis par 0,1 procentpunktu, ZZS atbalsts sarucis par 0,9 procentpunktiem, bet VL-TB/LNNK atbalstītāju loks samazinājies par 0,7 procentpunktiem.

"Jaunā Vienotība" savu reitingu audzējusi par 2,2 procentpunktiem, bet "KPV.LV" - par 0,5 procentpunktiem.

Savukārt apvienības "Attīstībai/Par" reitings sarucis par 1,3 procentpunktiem, JKP - krities par vienu procentpunktu, "No sirds Latvijai" - samazinājies par 0,1 procentpunktu, bet Latvijas Krievu savienībai audzis par 0,5 procentpunktiem.

23% aptaujāto nezina, par ko balsotu vēlēšanās, bet 12% norādījuši, ka tajās nepiedalīsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.