Menu
 

Kučinskis netieši mudina konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu pieteikties arī pašreizējo dienesta vadību

  • Autors:  LETA
Kučinskis netieši mudina konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu pieteikties arī pašreizējo dienesta vadību Valsts kanceleja

Ņemot vērā, ka kopš pēdējās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ilzes Cīrules nāves dienesta darba rezultāti nav pasliktinājušies, konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu varētu pieteikties arī pašreizējā faktiskā dienesta vadība, otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, vai tādējādi viņš aicina konkursā uz VID vadītāja amatu pieteikties pašreizējo šī amata pienākumu izpildītāju VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko, Kučinskis atbildēja, ka "tieši neaicina", bet tā ir katra paša izšķiršanās. Viņš arī pauda skepsi par to, ka uz šo amatu varētu naski pieteikties "zvaigznes" no privātā sektora, jo esot skaidrs, ka jaunajam ģenerāldirektoram sākumā būs jāsaņem daudzi stipri "sitieni" no tiem, kuri negrib spēcīgu VID. Kučinskis gan nevēlējās konkretizēt, kas tie ir.

Vienlaikus premjers atzīmēja, ka šodien vairs nevar runāt par "milzīgiem tīkliem un astoņkājiem", kurus VID nevarētu atmaskot, un to pierādot arī pēdējā laika skaļākās lietas – atklātas vērienīgas nodokļu nemaksāšanas un pat veselas cigarešu ražotnes.

Kučinskis apliecināja, ka tiem pretendentiem, kuri pieteiksies atklātajā konkursā uz VID vadītāja amatu, reputācija tiks izvērtēta laikus, lai nerastos tādi starpgadījumi, kā tas bija iepriekšējā konkursā, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš pats vēlāk savu kandidatūru atsauca.

Kā ziņots, Valsts kanceleja 17. augustā izsludināja jaunu atklātu konkursu VID ģenerāldirektora amatam, uz kuru pretendenti var pieteikties līdz 14. septembrim. Konkursā aicināti piedalīties ne tikai finanšu, bet arī administratīvie vadītāji.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 10. martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016. gada novembra. 13. martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, kad publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.